E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Krugman: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούν ουσιαστικά τους πολίτες να προχωρήσουν σε μαζικές αναλήψεις»

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013



Ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman, σχολιάζει στο blog του στους New York Times ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούν ουσιαστικά τους πολίτες να προχωρήσουν σε μαζικές αναλήψεις» . Στο άρθρο του ο Krugman παραδέχεται πως δεν μπόρεσε να προβλέψει τις αποφάσεις του Eurogroup καθώς είχε στραμμένη την προσοχή του στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία .

Όπως επισημαίνει ο νομπελίστας οικονομολόγος «η Κύπρος θεωρείται φορολογικός παράδεισος, ειδικά για τα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων επιχειρηματιών. Αυτό σημαίνει πως η χώρα έχει έναν υπερβολικά μεγάλο τραπεζικό κλάδο, όπως η Ισλανδία, και πως μία διάσωση χωρίς κούρεμα θα ήταν διάσωση όχι μόνο της Κύπρου αλλά και Ρώσων αμφιβόλου ακεραιότητας και ηθικής».

«Το μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο είναι ότι το κούρεμα δεν αφορά μόνο τις μεγάλες ξένες καταθέσεις. Το κούρεμα των μικρών εγχώριων καταθέσεων είναι λίγο μικρότερο, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό. Είναι σαν οι Ευρωπαίοι κρατούν μια φωτεινή πινακίδα, που να γράφει στα ελληνικά και στα ιταλικά, «είναι καιρός να τρέξετε στις τράπεζες σας»».

http://www.tsantiri.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger