E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τρεις σοβαροί λόγοι για να πετάξεις φέτος χαρταετό

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013



Ο χαρταετός είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι της Καθαράς Δευτέρας. Όμως  υπάρχουν ακόμα τρεις λόγοι που… επιβάλλουν το πέταγμά του κυρίως από τους μεγάλους (γιατί τα παιδιά έτσι κι αλλιώς ξέρουν τα μυστικά…). Καιρού επιτρέποντος λοιπόν μην το παραλείψεις φέτος. Διάβασε γιατί:
Επιστροφή στη φύση
Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθείς στη φύση, που τόσο τη στερούμαστε στις πόλεις. Με αφορμή ένα ωραίο πικ – νικ με σαρακοστιανά φαγητά και χαρταετό, κάνε το βήμα και συνέχισε μετά να επισκέπτεσαι συχνά πάρκα, πλατείες, λόφους, παραλίες. Πρέπει να μας γίνουν συνήθεια οι βόλτες στη φύση, λένε οι γιατροί, αν θέλουμε να έχουμε καλή φυσική κατάσταση, αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D, βελτιωμένη μακρινή όραση, λιγότερο στρες και καταθλιπτικές τάσεις.Αλλιώς θα συνεχίσουμε να πάσχουμε από οξύ «Σύνδρομο στέρησης υπαίθριων δραστηριοτήτων», που οδηγεί σε παχυσαρκία και σε σοβαρές ασθένειες όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.
Ξέχασέ τα όλα και παίξε
Με τόσο άγχος που βιώνουμε καθημερινά, δικαιούμαστε μια μέρα να τα ξεχάσουμε όλα και να παίξουμε σαν παιδιά. Να γελάσουμε, να ξεδώσουμε, να φωνάξουμε. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Να θυμάσαι ότι όσες περισσότερες ώρες ξενοιασιάς και χαράς ζεις, τόσο καλύτερη υγεία θα έχεις.
Βλέμμα στον ουρανό
Βλέποντας τον χαρταετό σου να ανεβαίνει ψηλά η σκέψη θα αποκόπτεται από τα επίγεια. Θα νιώσεις μια ελαφράδα, μια ψυχική ανάταση καθώς το βλέμμα σου θα αγγίζει τον ουρανό. Αν επικεντρωθείς στο πέταγμα του χαρταετού χωρίς να σε νοιάζει τι συμβαίνει γύρω σου, θα βιώσεις μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ένα είδος διαλογισμού, που θα διώξει πολλές στενόχωρες σκέψεις. Θα επιστρέψεις στο σπίτι με πολύ καλύτερη διάθεση και το βράδυ θα κάνεις έναν ωραίο ύπνο.
Αμόλα λοιπόν καλούμπα!
http://www.goldenmag.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger