E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Aποκάλυψη: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ εις βάρος της Μελέτη! (πήγε να κάνει το καλό…αλλά)

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013



Ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη για άτομα με Ειδικές Ανάγκες, προκάλεσε την οργή και τα πυρά εις βάρος της με μια ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΦΩΤΙΑ!
Σίγουρα η Ελεονόρα Μελέτη δεν είχε καμία κακή πρόθεση για όλο αυτό που συνέβη. Η προβολή ενός video  που αφορούσε το ντοκιμαντέρ που έφτιαξε μια ομάδα ανθρώπων ευαισθητοποιημένων για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες, της βγήκε σε ξινό.
Τώρα οι δημιουργοί ενός ελληνικού ντοκιμαντέρ με θέμα μια τυφλή γυναίκα, το οποίο η εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη» πρόβαλε την Ημέρα της Γυναίκας, την εγκαλούν λέγοντας πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, πετσόκοψε την ταινία τους προβάλλοντας μια κλισέ και μίζερη εικόνα των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες, μια εικόνα που καμία τέτοια διάθεση δεν είχε το ντοκιμαντέρ να παρουσιάσει.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλα γιατί έδωσε και λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή. Διαβάστε την επιστολή των συντελεστών του ντοκιμαντέρ Γιάννη Βάκρινου, Μαριάννας Καραλιόλιου, Νατάσσας Κεφαλληνού και Κωσταντή Παπακωνσταντίνου προς το κανάλι και θα καταλάβετε.
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πληροφορηθήκαμε ότι στις 08/03/2013, στην εκπομπή "Μεσημεριανή Μελέτη" του τηλεοπτικού σταθμού Star, προβλήθηκε ρεπορτάζ με θέμα το τελευταίο μίνι ντοκιμαντέρ μας "Αγγελική, τυφλή εργαζόμενη στην Ελλάδα". Ο λόγος που γράφουμε αυτή την επιστολή δεν είναι επειδή μας ενόχλησε η προβολή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Ωστόσο, είναι χρέος μας να προστατεύσουμε την ιστορία της Αγγελικής, αλλά και το ντοκιμαντέρ μας, από την άθλια διαστρέβλωση που υπέστη κατά την προβολή του από την εκπομπή σας.

Μας βρίσκει ριζικά αντίθετους η προσπάθεια θυματοποίησης της Αγγελικής και συνολικά των ατόμων με αναπηρία, η αποσιώπηση των αγώνων τους και της καταστολής που έχουν δεχτεί όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, η απόκρυψη της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί τα ΑμεΑ στο κοινωνικό περιθώριο.

Θεωρούμε ενδεικτικό του τρόπου που λειτουργούν τα μεγάλα ελληνικά media συλλήβδην το γεγονός πως στο ρεπορτάζ σας δεν παρατηρήσατε τις αναφορές του ντοκιμαντέρ στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων των ΑμεΑ, την άγρια κυβερνητική πολιτική που στέλνει τα ματ σε ανάπηρους, ούτε τα ζητήματα που αναδεικνύει η Αγγελική ως τυφλή, εργαζόμενη μητέρα αντίθετα είδατε μόνο την "καλή νοικοκυρά, που μπορεί να περπατάει μόνη της και μπορεί και γράφει στο πληκτρολόγιο".

Στην ουσία, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση ο τρόπος που αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζουν τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα τα σούργελα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, αλλά οφείλουμε να απαιτήσουμε τη δημόσια επανόρθωση, από την εκπομπή σας, διαβάζοντας ολόκληρη την επιστολή μας.

Υ.Γ. Το ντοκιμαντέρ δεν είναι βρετανική παραγωγή αλλά ελληνική, ανεξάρτητη παραγωγή και, δυστυχώς, δεν έχει κάνει το γύρο της Ευρώπης. Η ιστορία της Αγγελικής αποτελεί κομμάτι του project Portraits of Greece in Crisis (www.portraitsofgreeceincrisis.com).

Καλό θα ήταν να διασταυρώνετε τα ρεπορτάζ σας.

Με εκτίμηση

Οι δημιουργοί του»

ΠΗΓΗ: findgr.net

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger