E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ένας στους δυο καθηγητές ήταν κοπανατζής!

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013



Ένας στους δύο καθηγητές που ελέγθηκαν από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης εργαζόταν με μειωμένο ωράριο, δουλεύοντας 16 αντί για 21 ώρες όπως προβλέπεται, ενώ τις υπόλοιπες ώρες τις κάλυπτε με δήθεν γραμματειακή υποστήριξη και αποφεύγοντας να μετακινηθεί σε άλλα σχολεία ώστε να καλύψει κενά. 

Σύμφωνα με τους επιθεωρητές τη σχολική χρονιά 2008 - 2009, 167 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 304, δηλαδή το 55% έκανε μειωμένο ωράριο, ενώ την επόμενη χρονιά το αντίστοιχο ποσοστό άγγιξε το 65%. 

Παράλληλα σε 8 από τα 11 σχολεία που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν τμήματα με πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών από 30, όπως ορίζουν οι εγκύκλιοι, δημιουργώντας πρόσθετες ανάγκες για διδακτικό προσωπικό και υποχρεώνοντας το κράτος σε νέες προσλήψεις. 

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, τόνισε ότι «είχαμε δημιουργήσει δηλαδή κοπανατζήδες και δεν γινόταν σωστή απόδοση αφού κάποιοι δεν πατούσαν καν στο μάθημά τους. Κατόπιν αυτού παραπέφθηκαν στα πειθαρχικά οι τότε υπεύθυνοι των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης».

Ο σχετικός φάκελος έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση και πιθανών ποινικών ευθυνών, που αν αποδειχτούν μπορούν να επισύρουν έως και την ποινή της απόλυσης. 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger