E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

33 χρόνια μετά: "Σοβιετικός" βρέθηκε στο Αφγανιστάν!

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013


Εναν Ουζμπέκο τον θεωρούσαν νεκρό για 33 χρόνια, από τον πόλεμο του Αφγανιστάν (υποτίθεται ότι ήταν από τους πρώτους νεκρούς το 1979) αλλά όχι μόνο έζησε αφού τον περιέθαλψαν οι Αφγανοί που τον βρήκαν στο πεδίο της μάχης αλλά έκτοτε προσφέρει τις υπηρεσίες του στην επαρχία της Χεράτ ως θεραπευτής!

Τις πρώτες ημέρες της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν, ο Μπακχρετντίν Χακόμοβ, τραυματίστηκε σοβαρά και τα ίχνη του χάθηκαν. Κηρύχτηκε νεκρός. Όμως ο άντρας αυτός, που η καταγωγή του είναι από το Ουζμπεκιστάν, διασώθηκε από Αφγανούς οι οποίοι και τον περιέθαλψαν.

Στην επαρχία της Χεράτ, τον εντόπισαν μέλη μιας οργάνωσης βετεράνων πολέμου που εδρεύει στη Μόσχα. Ο Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ που εντόπισε τα ίχνη του Χακόμοβ ύστερα από τρεις και πλέον δεκαετίες, ανέφερε πως ο βετεράνος στρατιώτης σχεδόν έχει ξεχάσει να μιλά τη ρωσική γλώσσα και πως ασκεί το επάγγελμα του θεραπευτή.

Φοράει την τοπική ενδυμασία, και προσπαθεί να γιατρεύει τον κόσμο, σε ανταπόδοση των υπηρεσιών που του πρόσφερε ένας αφγανός γιατρός, όταν τον έσωσε από το θανατο το 1979. Άλλαξε ακόμη και το όνομα του. Λέγεται πια, Σεϊκχ Αμπντουλάχ.

«Δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με κανέναν συγγενή του», δήλωσε ο Λαβρέντιεφ. Ήταν 20 χρονών όταν τραυματίστηκε στο κεφάλι ο Χακόμοβ. Οι πληγές είναι ακόμα ορατές και ο ώμος και το χέρι του τρέμουν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger