E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νεάντερνταλ: Εξαφανίστηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν…τους λαγούς

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013


Μπορεί να μοιάζει απίθανο, αλλά οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι λαγοί, ήταν η αιτία εξαφάνισης του Νεάντερνταλ! Οι ειδικοί, εδώ και πολλά χρόνια, έκλιναν στο γεγονός πως η εξαφάνιση του συγκεκριμένου ανθρωπίνου είδους, κρύβει από πίσω της, διατροφικά αίτια, κάτι που επιβεβαιώνουν, με νέα τους έκθεση.
Η νέα θεωρία, υποστηρίζει πως η ανικανότητα των προγόνων μας να προσαρμοστούν στο κυνήγι μικρόσωμων ζώων, ήταν -όπως χαρακτηρίζουν- το «τελευταίο καρφί στο φέρετρό τους».
Πως κατέληξαν, όμως, σε αυτό το συμπέρασμα; Ο Τζον Φα, ο επικεφαλής της έρευνας, αποφάσισε να καταμετρήσει τους σκελετούς των ζώων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια τριών ανασκαφών, σε σημεία της Ισπανίας και της Νότιας Γαλλίας.
Τα υπολείμματα των σκελετών μεγάλων ζώων, όπως ελαφιών, που χρονολογούνται στα 30.000 χρόνια πριν από το σήμερα, βρίσκονταν σε μεγάλες ποσότητες μέσα στις σπηλιές. Όμως, από τη χρονική στιγμή και μετά, που φαίνεται να συμπίπτει με την εξαφάνιση των Νεάντερνταλ, οι σκελετοί των κουνελιών, έγιναν πιο «διαδεδομένοι».
«Η υψηλή εξάρτηση από το κυνήγι και η κατανάλωση μεγάλων θηλαστικών, από την πλειοψηφία των προγόνων μας, περιόρισε την επιβίωσή τους, καθώς αυτά, είτε εξαφανίστηκαν, είτε περιορίστηκε το πλήθος τους, αρκετά» δηλώνουν οι επιστήμονες. Και συνεχίζουν: «Η στροφή προς το κυνήγι μικρότερων ζώων, ήταν, πια, αναγκαία, για εκείνους».
Η ανάλυση των οστών από τις ανασκαφές, έδειξαν, πως οι λαγοί αποτελούσαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διατροφής των ανθρώπων, την μετά-Νεάντερνταλ εποχής, κάτι που έχει κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν, πως οι τότε πρόγονοι μας, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα που είχαν στη διάθεσή τους, ή δεν μπορούσαν να συνεργαστούν σωστά για να πιάσουν τα νέα θηράματά τους, κάτι που ουσιαστικά προκάλεσε την εξάλειψη του είδους.

http://www.koolnews.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger