E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μόνο δύο υποψήφιοι παπική «καθαρών» των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης, λέει θύματα ομάδα

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013


Μόνο δύο από τα δώδεκα καρδιναλίων στο τρέξιμο για να γίνει ο επόμενος Πάπας είναι «καθαρή» όσον αφορά το χειρισμό τους από σεξουαλικά σκάνδαλα καταχρηστική ιερείς, ένας εξέχων ένωση των θυμάτων του κλήρου σεξουαλικής κακοποίησης, δήλωσε την Πέμπτη.

Το δριμύ κατηγορητήριο ήρθε ως προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι υπήρχαν έως 20 μόρια μέσα στο Βατικανό έτοιμοι να διαρρεύσει περισσότερο εμπιστευτικά έγγραφα, προκειμένου να εκθέσουν τη διαφθορά, ακολουθώντας το παράδειγμα του μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου XVI, ο οποίος φυλακίστηκε για κλοπή, μετά την παράδοση ένα stash των κλεμμένων χαρτιά για έναν Ιταλό δημοσιογράφο.

Το Δίκτυο Επιζώντων από εκείνους κακοποιηθεί από τους ιερείς δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καρδιναλίων πάσχουν αφού αγνόησε τις περιπτώσεις των επιθετικών ιερείς ή με το να καλύπτονται τα ενεργά και να παρεμποδίζεται από τις προσπάθειες της αστυνομίας και των εισαγγελέων να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Το μόνο δύο "papabili" ή παπική υποψήφιοι που έχουν αξιόπιστες επιδόσεις για σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης είναι Καρδινάλιος Luis Antonio Tagle των Φιλιππίνων και ο Καρδινάλιος Christoph Schoenborn της Αυστρίας.


Το δίκτυο των θυμάτων ονόμασε ένα τρίτο μέλος της Εκκλησίας που είχε μια αξιέπαινη ρεκόρ - Ντίαρμουιντ Μάρτιν, ο Αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου.

Αλλά αυτός δεν είναι ένας καρδινάλιος, δεν θα λάβουν μέρος στη σύσκεψη για να εκλέξει το νέο Πάπα και ως εκ τούτου έχει μόνο μια πολύ μικρή πιθανότητα να επιλεγεί ως το νέο Ποντίφικα.

"Νομίζω ότι λέει ότι θα έπρεπε να πάει έξω από το Κολέγιο των Καρδιναλίων για να βρουν ένα τρίτο" καθαρό "υποψήφιος", δήλωσε ο John Allen, ένας αναλυτής του Βατικανού με τις ΗΠΑ με βάση το Εθνικό Καθολική Reporter.

Το δίκτυο επιζώντες, που είναι γνωστή με το ακρωνύμιο SNAP, δήλωσε ότι ο Καρδινάλιος Tagle ήταν "ένας από τους πολύ λίγους ιεράρχες που έχουν μιλήσει με σαφήνεια για την" κουλτούρα της ντροπής »που περιβάλλει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης."

Καρδινάλιος Schoenborn "έχει μιλήσει αρκετές φορές για κακοποίηση κλήρου και συγκαλύψεις" από το να γίνει ένας καρδινάλιος το 1998 και είχε επικρίνει δημοσίως πολύ ανώτερα στελέχη στην Εκκλησία, η ομάδα είπε.

"Αυτό δεν είναι μια ηχηρή υποστήριξη - αυτοί οι τρεις είναι οι λιγότερο χειρότερο παπική υποψήφιοι," δήλωσε η Μπάρμπαρα Dorris, μέλος του SNAP από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ήταν ο ίδιος κακοποιηθεί ως παιδί από έναν ιερέα.

"Η κοινή σύνδεση μεταξύ τους είναι το θάρρος τους - κατά καιρούς υπήρξαν ωμά ειλικρινής σχετικά με τις αποτυχίες της Εκκλησίας Συνειδητοποιούν το σκάνδαλο παιδεραστίας ιερέας απέχει πολύ από πάνω.".

Μια "ωρολογιακή βόμβα" της σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική σημαίνει ότι "έχουμε δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου».

Την Τετάρτη η ομάδα κυκλοφόρησε μια «ανέντιμη δωδεκάδα» του παπικού υποψηφίους οι οποίοι είχαν μια ιδιαίτερα κακές επιδόσεις των παιδεραστών ιερέων θωράκιση, ονομάζοντας καρδιναλίων από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Γκάνα, το Μεξικό και άλλες χώρες.

Οι ενοχλητικές κατηγορίες ήρθε ως μια απόφαση που ήταν αναμενόμενη από περισσότερες από 150 καρδιναλίων συνάντηση στο Βατικανό για την ημερομηνία έναρξης για το κονκλάβιο η παρωχημένη διαδικασία, με την οποία ένας νέος Πάπας θα επιλεγεί.

Εάν ο νέος Πάπας δεν είναι επαρκώς δεσμευτεί για τη διαφάνεια και την εξάλειψη της διαφθοράς και του νεποτισμού, μπορεί να αναμένει φρέσκο ​​διαρροές ευαίσθητων εγγράφων του Βατικανού, ένας τυφλοπόντικας μέσα της Αγίας Έδρας είπε La Repubblica εφημερίδα.

Ο ανώνυμος «βαθιά στο λαιμό", δήλωσε ο Paolo Gabriele, ντροπιασμένος μπάτλερ Βενέδικτου, δεν ήταν το μόνο πρόσωπο που κλέβει και διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων.

Είχε τη συμπάθεια και την υποστήριξη των περίπου 20 άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Γραμματείας του κράτους, της διοίκησης και του Βατικανού L'Osservatore Romano, επίσημη εφημερίδα του.

Η διαρροή των εγγράφων πέρυσι, σε ένα σκάνδαλο που ονομάστηκε "Vatileaks", είχε ως στόχο να εκθέσει τον νεποτισμό και την ίντριγκα στην καρδιά της Αγίας Έδρας και τη βελτίωση της διαφάνειας.

Ο ανώνυμος mole δήλωσε ότι ελπίζει πως η παραίτηση του Βενέδικτου «θα αναστρέψει την πτωτική τάση και προσφέρει την ευκαιρία στον διάδοχό του για να ξεκινήσει και πάλι από το μηδέν. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη για κρεατοελιές να μιλήσει. "

Είπε, επίσης, ότι οι εκθέσεις ενός ισχυρού λόμπι γκέι στο Βατικανό ήταν αλήθεια. "Θα μπορούσα να αναφέρω τα ονόματα των καρδιναλίων, Καρδινάλιοι, επίσκοποι και οι λειτουργοί», είπε.


http://www.telegraph.co.uk


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger