E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι γιοι του Χέλμουτ Κολ καταγγέλλουν ότι η γυναίκα του τον κρατάει φυλακισμένο

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013


Σοκαρισμένη παρακολουθεί η γερμανική κοινή γνώμη τις πληροφορίες που βγαίνουν συνεχώς στο φως για την πτώση ενός από τα μεγαλύτερα σύμβολα της χώρας, του Χέλμουτ Κολ, πάλαι ποτέ ηγέτη της Ενωμένης Γερμανίας και πρωτεργάτη της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ο δύο γιοι του πρώην καγκελαρίου της χώρας κατηγορούν δημοσίως την, κατά τρεις και πλέον δεκαετίες νεότερη, σύζυγό του πως τον κρατάει φυλακισμένο στο σπίτι του και ουσιαστικά ελέγχει πλήρως τη ζωή του.

Ο Γουόλτερ και ο Πήτερ Κολ, στο βιβλίο που έγραψαν για τη ζωή της μητέρας τους και πρώτης συζύγου του ιστορικού ηγέτη των Χριστιανοδημοκρατών αναφέρουν ότι η Μάικε Κολ - Ρίχτερ κρατά αποκλεισμένο τον άνδρα της στο σπίτι τους, τους απαγορεύει να πάνε να τον επισκεφθούν, ενώ γράφει ακόμη και τα γράμματά του.

Το βιβλίο τιτλοφορείται «Χανελόρε Κολ: Η Ζωή της» και επανεκδίδεται με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννησή της και περιγράφει και το τραγικό της τέλος, καθώς αυτοκτόνησε το 2001 μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στην ασθένεια που την ταλαιπωρούσε.

«Θέλαμε να μαθευτεί η τραγική πτώση του πατέρα μας, καθώς και οι λεπτομέρειες της συνεχώς αυξανόμενης απώλειας ελέγχου που έχει στη ζωή του» ανέφεραν οι γιοι του Χέλμουτ Κολ προ ημερών, ενώ υποστηρίζουν ότι έχουν να τον δουν από το 2011.

«Την πόρτα άνοιξε αγανακτισμένη η Μάικε Ρίχτερ» είπε. «Μου έκανε νόημα να περάσω στο σαλόνι, όπου ο πατέρας μου καθόταν στην αναπηρική του πολυθρόνα, πολύ χαρούμενος που έβλεπε την κόρη μου ξανά. Της κράτησε το χέρι και μετά, ύστερα από δέκα λεπτά, είπε: «Είναι καλύτερα να φύγετε, αλλιώς θα βρω ξανά τον μπελά μου» πρόσθεσε ο μικρότερος γιος του Χέλμουτ Κολ.

Το περιοδικό Spiegel γράφει χαρακτηριστικά «Είναι ο κλειδοκράτωρ, το πρόσωπο που ελέγχει τα λόγια του. Αποφασίζει για το ποιος μπαίνει μέσα και ποιος μένει απ' έξω».

Μάλιστα οι δύο γιοι του τονίζουν ότι είχαν άσχημο προαίσθημα από τότε που γνωρίστηκε με τον Χέλμουτ Κολ, καθώς τον είχε ειδωλοποιήσει σε απίστευτο βαθμό, ενώ φέρεται να είχε εμμονή μαζί του προτού καν ενωθούν ερωτικά.

Η 49χρονη Μάικε Ρίχτερ, ούτως ή άλλως δεν έχει ιδιαίτερες συμπάθειες στους Γερμανούς, οι οποίοι λάτρευαν την πρώτη γυναίκα του Χέλμουτ Κολ, Χανελόρε, ενώ η σχέση του πρώην καγκελάριου με εκείνη φέρεται να είχε ξεκινήσει από το 1995 όταν η Χανελόρε ήταν ακόμη εν ζωή.

Επιπλέον, η Μάικε έχει εμφανισθεί αρκετές φορές φορώντας ρούχα της Χανελόρε, κάτι που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους Γερμανούς.

Οσο για τον ίδιο τον Χέλμουτ Κολ φέρεται να έχει δηλώσει στον Ντιρκ Μετς πολιτικό του CDU και στενό του φίλο, από τους λίγους που ακόμα τον επισκέπτονται, ότι «χωρίς αυτήν δεν θα ήμουν πουθενά».

http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger