E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σομαλή καταδικάστηκε γιατί είχε δηλώσει ψευδώς ότι βιάστηκε

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013


Ένα σομαλικό εφετείο ανέτρεψε σήμερα την απόφαση να φυλακιστεί μια γυναίκα που είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό διότι είχε «εφεύρει» το βιασμό της από στρατιώτες, ενώ μείωσε την ποινή φυλάκισης που είχε επιβληθεί σε έναν δημοσιογράφο ο οποίος της είχε πάρει συνέντευξη.

Τόσο η γυναίκα όσο και ο δημοσιογράφος Αμπντιαζίζ Αμπντινούρ Ιμπραχήμ είχαν καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση τον Φεβρουάριο. Το δικαστήριο του Μογκαντίσου μείωσε την ποινή του στο μισό.

Η κατηγορούσα αρχή είχε απαγγείλει μια σειρά κατηγοριών, περιλαμβανομένης μιας περί συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον κρατικού θεσμού, σε βάρος της γυναίκας, του συζύγου της και του δημοσιογράφου. Οι εισαγγελείς διατείνονταν ότι τα ιατρικά δεδομένα έδειξαν πως η γυναίκα δεν είχε βιαστεί.

Οι κατηγορίες σε βάρος του συζύγου της γυναίκας είχαν αποσυρθεί τον Φεβρουάριο, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

«Δεν είμαστε ευτυχείς με την διαδικασία που ακολουθήθηκε σε αυτά τα δικαστήρια αλλά θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε για τις κατηγορίες. . . ώσπου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη», ανέφερε ο Μοχάμεντ Μοχάμουντ Άφρα, συνήγορος υπεράσπισης του δημοσιογράφου.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε πως το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε, αλλά κατόπιν «καταδίκασε τον δημοσιογράφο σε έξι μήνες φυλακή» διότι πήρε τη συνέντευξη.

http://newpost.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger