E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ Θέλουν να προσθέσουν ασπαρτάμη στο γάλα!

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013



Ενώσεις γαλακτοβιομηχανιών πιέζουν πλέον τον Φορέα Ελέγχου Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α (FDA) να επιτρέψει... την προσθήκη της επικίνδυνης τεχνητής γλυκαντικής ουσίας ασπαρτάμης στο γάλα, απειλώντας την ανθρωπότητα με μία ανεξέλεγκτη υγειονομική βόμβα.

Επιπρόσθετα, ζητούν από τον Φορέα να μην υπάρξει ειδική ετικέτα στα προϊόντα στα οποία θα γίνει προσθήκη τεχνητών γλυκαντικών ούτως ώστε οι "καταναλωτές να αναγνωρίζουν ευκολότερα την συνολική διατροφική τους αξία". Ο Φορέας Ελέγχου Ασφάλειας και Τροφίμων έχει προβεί ήδη σε αίτηση για την απόκτηση αναλυτικών δεδομένων που σχετίζονται με τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.

Η Διεθνής Ένωση Γαλακτοκομικών Τροφίμων (IDFA) και η Εθνική Ομοσπονδία Παραγωγών Γάλακτος των Η.Π.Α κατέθεσαν το 2009 ειδική αίτηση προς την FDA ζητώντας την τροποποίηση των προτύπων των χαρακτηριστικών του γάλακτος. Η αίτηση καλούσε τον Φορέα να επιτρέψει την χρησιμοποίηση οποιουδήποτε "ασφαλούς και κατάλληλου" γλυκαντικού στο γάλα.

Οι γαλακτοβιομηχανίες ζητούν από την FDA "να επιτρέψει να προστεθούν στα προϊόντα γάλακτος ασφαλή και κατάλληλα γλυκαντικά συστατικά - συμπεριλαμβανομένων ακόμη και τεχνητών γλυκαντικών ουσιών όπως η ασπάρταμη" (σ.σ pentapostagma.gr με ποιό σκεπτικό η ασπαρτάμη είναι κατάλληλη και ασφαλής;;).

Οι εν λόγω τροποποιήσεις σύμφωνα με τις ομάδες πίεσης θα "προωθήσουν πρακτικές υγιεινής διατροφής και θα μειώσουν την παιδική παχυσαρκία μέσω της παροχής γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλότερης θερμιδικής αξίας και ενισχυμένης γεύσης".

Ας ελπίσουμε ότι ο Φορέας Ελέγχου των Η.Π.Α δεν θα υποκύψει ακόμη μία φορά στα συμφέροντα των μεγάλων βιομηχανιών, καθότι η ανθρώπινη και κυρίως η παιδική υγεία αναμένεται να κινδυνεύσουν άμεσα...

http://himaira.blogspot.com

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger