E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ρουμάνος γκάνγκστερ είχε για κατοικίδια… 4 λιοντάρια και 2 αρκούδες

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013



Ένας διαβόητος κακοποιός από τη Ρουμανία, γνωστός ως “Nutzu ο ενεχυροδανειστής”, καταδικάστηκε για απόπειρα δολοφονίας, εκβιασμούς, απαγωγές και δεκάδες άλλα αδικήματα. Όμως το εκπληκτικό της υπόθεσης, δεν είναι το ποινικό μέρος που αφορά τον γκάνγκστερ, αλλά τα… ιδιαίτερα κατοικίδια "ζωάκια" που έκρυβε η έπαυλη του.

Τέσσερα λιοντάρια και δύο αρκούδες ανακαλύφθηκαν μέσα στο κτήμα του 48χρονου, Ion Balint, όπως είναι το πραγματικό όνομα του “Nutzu”. Οι αρχές ισχυρίζονται πως ο Balint, χρησιμοποιούσε τα ζώα για να εκφοβίζει τα θύματα του, καθώς και τους αντιπάλους του στη μαφία.

Ωστόσο οι συγγενείς του 48χρονου και οι γείτονες του, έχουν αντίθετη άποψη και υποστηρίζουν πως τα άγρια ζώα δεν τους ενόχλησαν ποτέ…

Οι αρχές της Ρουμανίας, συνέλαβαν τον Balint, με την κατηγορία πως ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του, διεύθυναν ένα ταράστιο εγκληματικό δίκτυο, το οποίο κατείχε μεγάλο μερίδιο στην «μαύρη οικονομία» του Βουκουρεστίου. Περίπου 400 αστυνομικοί και επιθεωρητές ασχολήθηκαν με την υπόθεση, κατά την οποία έγιναν 67 συλλήψεις μελών του κυκλώματος.

Το 2009 ο Balint είχε κατηγορηθεί για σωματεμπορία. Το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 13 ετών, όμως λίγο αργότερα η ποινή μειώθηκε στα μισά χρόνια, μέχρι τελικά να αφεθεί ελεύθερος, μετά από ένα χρόνο μέσα στις φυλακές.

Οι αντίπαλοι του στον υπόκοσμο, αφήνουν να διαρρεύσει στον Τύπο, πως τα λιοντάρια του Balint εξυπηρετούσαν ένα παραπάνω σκοπό, εκτός από τον προφανή συμβολισμό δύναμης και εξουσίας. Αρκετοί Ρουμάνοι που γνώριζαν καλά τη δράση του κακοποιού, υποστηρίζουν πως δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που κατέληξαν να γίνουν τροφή για τα συμπαθή -κατα τα άλλα- αιλουροειδή.

Σήμερα, ειδικό κλιμάκιο επισκέφτηκε την πολυτελή έπαυλη, για να απομακρύνει τα λιοντάρια. Τα ζώα βρέθηκαν καλά στην υγεία τους από τον κτηνίατρο που τα εξέτασε. Προσωρινά θα μείνουν στον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας, μέχρι να μεταφερθούν σε πάρκο άγριων ζώων της Νότιας Αφρικής.

Η παράνομη κατοχή άγριων ζώων στη Ρουμανία τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους, όμως αυτό μοιάζει να είναι το τελευταίο θέμα που απασχολεί τον Balint, αυτή τη στιγμή.

http://www.globalomen.com

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger