E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

«Η Γερμανία εναντίον της Ευρώπης»

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013


-Η ισπανική εφημερίδα «κατέβασε» από την ιστοσελίδα της άρθρο που έκανε σύγκριση μεταξύ Μέρκελ και Χίτλερ

Η ισπανική εφημερίδα El Pais απέσυρε την Κυριακή από τον διαδικτυακό της ιστότοπο ένα άρθρο το οποίο ήταν αρκετά επικριτικό έναντι της Γερμανίας, αλλά και ειδικότερα κατά της Άνγκελα Μέρκελ, στο οποίο γινόταν σύγκριση μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελάριου με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Το άρθρο προκάλεσε αντιδράσεις στα Social Media όπου και αρκετοί χρήστες εξέφραζαν την οργή τους για τους «ανάρμοστους χαρακτηρισμούς».

Στο άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στην ανδαλουσιανή έκδοση της El Pais ο καθηγητής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης Χουάν Τόρες Λόπες έγραφε πως «η Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη ήπειρο, αυτή τη φορά για να εξασφαλίσει έναν οικονομικό ζωτικό χώρο».

«Η Μέρκελ μας τιμωρεί για να προστατεύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις της και τις τράπεζές της και επίσης για να ξεχαστεί από το εκλογικό σώμα της το επαίσχυντο μοντέλο εξαιτίας του οποίου το επίπεδο της φτώχειας στη χώρα της είναι το υψηλότερο των 20 τελευταίων ετών, το 25% των μισθωτών κερδίζουν λιγότερα από 9,15 ευρώ/ώρα ενώ ο μισός πληθυσμός δεν αντιπροσωπεύει παρά μόλις ένα άθλιο 1% του συνόλου του εθνικού πλούτου», προσθέτει ο συντάκτης του άρθρου.

Μάλιστα για η εφημερίδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αντικατέστητε το επίμαχο άρθρο στην οποία αναφέρει:

«Η ισπανική εφημερίδα απέσυρε από τον ιστότοπό της το άρθρο με τίτλο "Η Γερμανία εναντίον της Ευρώπης" που υπογραφόταν από τον Χουάν Τόρες Λόπες και δημοσιεύθηκε στην έκδοσή της στην Ανδαλουσία επειδή περιείχε ισχυρισμούς που η εφημερίδα θεωρεί ανάρμοστους. Η εφημερίδα εκφράζει τη λύπη της που ένα λάθος στην επίβλεψη επέτρεψε τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Οι απόψεις που εκφράζονται από τον Τόρες Λόπες δεν αντιπροσωπεύουν παρά τον συντάκτη τους»,

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόσυρση του άρθρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο καθώς ορισμένοι χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για λογοκρισία.

Read more: http://www.newsbomb.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger