E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σκηνικό Αποκάλυψης στη Ρωσία-Έβρεξε μετεωρίτες,πάνω από 500 οι τραυματίες! (φώτος και βίντεο)

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013


Με δέος οι Ρώσοι των Ουραλίων και της κεντρικής χώρας είδαν βροχή από μετεωρίτες να πέφτουν στη γη, προκαλώντας εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας και συνακόλουθα ζημιές σε πολλά κτίρια.
Οι κάτοικοι έτρεχαν πανικόβλητοι όταν γύρω στις 09:20 το πρωί αντίκρυσαν στον ουρανό τους μετεωρίτες. Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ. Στην αρχή οι πληροφορίες έκαναν λόγο για  400 τραυματίες αλλά τελικά ο αριθμός του φαίνεται να είναι κοντά στους 500 με 3 να είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Από το οστικό κύμα κατέρρευσαν τζάμια σε πλήθος κτιρίων ενώ κατέρρευσε ολοσχερώς η στέγη σε μια παλιά βιομηχανία.
«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.
Στην αρχή τα τοπικά μέσα μετέδιδαν ότι πρόκειται για πτώση αεροσκάφους, γρήγορα όμως έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για ουράνια σώματα. Τελικά φαίνεται πως ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος εξερράγη σε μικρότερα κομμάτια τα οποία και αποτυπώθηκαν σε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο.
Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε πως κινητοποίησε 20.000 άντρες και τρία αεροπλάνα ή ελικόπτερα για να επιθεωρήσουν τις περιοχές, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.
«Δεν αποφασίστηκε να απομακρυνθούν πολίτες από τις κατοικίες τους, το επίπεδο ραδιενέργειας είναι κανονικό, σας ζητάμε να μην πανικοβάλλεστε», επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο Καζακστάν.








Mέσα σε λίγη ώρα πολλοί χρήστες ανέβασαν στο YouTube πλήθος βίντεο που καταγράφουν την πτώση των μετεωριτών οι οποίες όπως μπορείτε να δείτε έφτασαν πολή κοντά στην επιφάνεια της Γης. Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο:











http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger