E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Φρίκη: Οι μπράβοι κλείδωσαν το φλεγόμενο κτίριο γιατί ήταν απλήρωτα τα ποτά!

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013



Θρήνος χωρίς τέλος στη Βραζιλία για την απίστευτη τραγωδία στο κέντρο διασκέδασης 2000 ατόμων και οργή για την εταιρεία προστασίας του κτιρίου από τους συγγενείς των 231 νεκρών. Πληροφορίες που μεταδίδουν σήμερα τα media της χώρας κάνουν λόγο για σοβαρές ευθύνες των υπαλλήλων ασφαλείας του κέντρου.
Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι οι άντρες που βρίσκονταν στην πόρτα επειδή δεν κατάλαβαν τι ακριβώς είχε συμβεί σφράγισαν τις πόρτες προκειμένου να μην το σκάσουν οι πελάτες, εγκλωβίζοντας στο φλεγόμενο κτίριο τον κόσμο. “Οι μπράβοι νόμιζαν πως οι νεαροί θαμώνες έκαναν ντου στην έξοδο για να μην πληρώσουν τα ποτά τους κι άρχισαν να σταματούν με τη βία όσους προσπαθούσαν να βγουν έξω και να γλιτώσουν από τις φλόγες” καταθέτει θαμώνας που γλίτωσε από το μακελειό ενώ ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει την μάταιη προσπάθεια των ανθρώπων να σπάσουν με τσεκούρια τον τοίχο ώστε να ανοίξουν ρωγμή για να φωνάξουν βοήθεια. 
 Για 231 νεκρούς, κυρίως νέους, και 117 τραυματίες κάνει λόγο η αστυνομία με νεότερο απολογισμό της, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κέντρο διασκέδασης, στη Σάντα Μαρία του Ρίο Γκράντε στη Βραζιλία. Στη χώρα κηρύχθηκε τριήμερο πένθος. Η φωτιά στο κέντρο διασκέδασης Kiss ξεκίνησε όταν οι μουσικοί πραγματοποίησαν επίδειξη με πυροτεχνήματα πάνω στη σκηνή. Οι περισσότεροι, νέοι στην ηλικία, φέρεται να πέθαναν από ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν από τον πανικό που προκλήθηκε. Αξιωματούχος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι την ώρα της πυρκαγιάς στο νυχτερινό κέντρο, που ήταν χωρητικότητας 1000 ατόμων – βρίσκονταν περίπου 2000 άνθρωποι.
Η πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ επέστρεψε εκτάκτως στη Βραζιλία από τη Χιλή και επισκέφθηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό για να βοηθήσει τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων. Πυροσβέστης δήλωσε στο BBC ότι ήταν ό,τι χειρότερο έχει δει στη ζωή του. Τοπικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι διεξάγονταν ο χορός των πρωτοετών του ομοσπονδιακού πανεπιστημίου UFSM. Συλλυπητήρια στη Βραζιλία έστειλε η Ελλάδα.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger