E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο ποιητής Χριστιανόπουλος «αθωώνει» τον Μαζάουερ για τη Θεσσαλονίκη– άφωνο το κοινό [βίντεο]

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013



Έκπληκτο το κοινό που κατέκλυσε την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη περιμένοντας να ακούσει τον αιρετικό Ντίνο Χριστιανόπουλο να αποδομεί τον ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ για το βιβλίο του για τη Θεσσαλονίκη, άκουσε τον ποιητή να τον επαινεί.
Η συγκέντρωση γινόταν με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Ταχόπουλου « Η Θεσσαλονίκη, ο Μαζάουερ και τα φαντάσματα του Οθωμανισμού», το οποίο αποτελεί την πρώτη κρκτική μελέτη για το βιβλίο του Μαζάουερ « εσσαλονίκη. Η πόλη των φαντασμάτων».Και ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Ντίνος Χριστιανόπουλος που βρισκόταν στο πάνελ θα συμφωνούσε με την κριτική του βιβλίου και θα κατακεραύνωνε τον Μαρκ Μαζάουερ, ο ποιητής τους αιφνιδίασε και τίναξε στον αέρα την βιβλιοπαρουσίαση:«Θα περίμενα περισσότερη ωριμότητα από τον Ταχόπουλο. Το βιβλίο του είναι ένα ευσύνοπτο εγχειρίδιο, αλλά μπροστά στον γίγαντα Μαζάουερ μοιάζει με νεαρό παιδάριο». Συνέχισε λέγοντας πως ο Μαζάουερ είναι ένα πλάσμα απροσδόκητο που εμφανίστηκε στα καλά καθούμενα. «Οι αναφορές του για εμάς δεν είναι τόσο καλές, κάνει λάθη και έχει προκαταλήψεις για οτιδήποτε μη οθωμανικό, αλλά το βιβλίο του δεν είναι ακριβώς Ιστορία, είναι περίπου λογοτεχνία. Αυτό είναι το αβαντάζ του Μαζάουερ. Το βιβλίο του είναι απίθανα γοητευτικό, ακόμη κι εγώ σκέφτομαι μήπως δεν πρέπει να το χτυπήσω»




http://www.iefimerida.gr


Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Απάντηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου

    στην εφημερίδα «Έθνος» της 28.1.13

    Το βιβλίο του Μαζάουερ το θεωρώ λογοτεχνικό και όχι ιστορικό. Λογοτεχνικό αλλά γεμάτο λάθη και παραλείψεις, όπως επεσήμαναν τόσο ο καθηγητής Τουλουμάκος όσο και ο ερευνητής Ταχόπουλος. Όσο για τον συγγραφέα Μαζάουερ, όχι μόνο δεν τον «αθώωσα», όπως κακώς μου καταμηνύει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, αλλά και φρίττω με την ιδέα ότι εσκεμμένα αποσιωπά το ολοκαύτωμα.

    Θεσσαλονίκη, 28.1.2013

    Ντίνος Χριστιανόπουλος

    http://ardin-rixi.gr/archives/10942

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger