E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Όσπρια: Κατά του καρκίνου, υπέρ της σεξουαλικής διάθεσης!

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013


Και αντικαρκινικά και αφροδισιακά. Τα όσπρια, όπως και τα δημητριακά, μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη του καρκίνου χάρη στην ουσία Inositol Pentakisphosphate που περιέχουν, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη των όγκων. Η ίδια ουσία υπάρχει επίσης στα καρύδια και τον αρακά. Αυτό έδειξαν ιατρικές έρευνες ανοίγοντας στους επιστήμονες νέους δρόμους για αναζήτηση κατάλληλης θεραπείας της νόσου με σύμμαχο τη φύση.


Πέρα από αυτό, ειδικότερα τα φασόλια και οι φακές θεωρούνται από αρχαιοτάτων χρόνων εξαιρετικά αφροδισιακά τρόφιμα. Ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, σύστηνε τις φακές στους αρχαίους ημών προγόνους για αύξηση της σεξουαλικής τους ικανότητας, όπως και οΑριστοτέλης, ο οποίος μάλιστα πρότεινε το μαγείρεμά τους με σαφράνι (το μπαχαρικό κρόκος). Επίσης ο Πλούταρχος θεωρούσε τη φασολάδα ισχυρό αφροδισιακό, που ενδυναμώνει τη σεξουαλική διάθεση και ορμή.

Τώρα που ο καιρός είναι κρύος φτιάξε μια ωραία φασολάδα με φρέσκια ντομάτα ή νόστιμες φακές με κόκκινη και πράσινη πιπεριά (ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό, όταν προσλαμβάνεται ταυτόχρονα με βιταμίνη C). Κι αν κάποιος φέρει αντιρρήσεις, επιστράτευσε τις συστάσεις του Ιπποκράτη, του Αριστοτέλη και του Πλούταρχου!


http://www.goldenmag.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger