E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έφτιαξε μόνος του ολόκληρο κάστρο για το κέφι του! Δείτε φωτογραφίες...

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013


Στο Cebollerow, μια μικρή κοινότητα της επαρχίας Burgos, στη βόρεια Ισπανία, βρίσκεται το Castillo de las Cuevas ή «Κάστρο των Σπηλαίων», το οποίο αποτελεί αποτέλεσμα της φιλοδοξίας και αποφασιστικότητας ενός και μόνο ανθρώπου. Ο Serafin Villaran ονειρευόταν να αποκτήσει το δικό του κάστρο και μετέτρεψε ο ίδιος το όνειρο του σε πραγματικότητα.




Γεννημένος το 1935, στην πόλη Burgos, ο Serafin ήταν ένας απλός άνθρωπος που εργάζονταν ως συγκολλητής σε ένα τοπικό εργοστάσιο. Δεν είχε μεγάλη εμπειρία στον τομέα των κατασκευαστικών, μέχρι εκείνη τη μέρα του 1977, όταν του καρφώθηκε η ιδέα να δημιουργήσει ο ίδιος ένα παραμυθένιο κάστρο. Ήταν 42 ετών, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να ακολουθήσει το όνειρο του και να δημιουργήσει ένα σπίτι με τη μορφή κάστρου για αυτόν και την οικογένεια του. Αγόρασε ένα κομμάτι γης και χωρίς πραγματικές γνώσεις αρχιτεκτονικής άρχισε να εργάζεται στο αριστούργημα του. Κυρίως χρησιμοποίησε στρογγυλές πέτρες που συλλέχθηκαν από τα κοντινά ποτάμια Nela και Trueba και τις έχτισε μαζί με σκυρόδεμα για να δώσει στο «Κάστρο των Σπηλαίων» του μια αυθεντική όψη. Η κατασκευή ξεκίνησε χωρίς ένα προκαθορισμένο σχέδιο και, σύμφωνα με την οικογένεια του, στηρίχθηκε μόνο στην φαντασία του και σε βιβλία με ισπανικά κάστρα για έμπνευση.



Το «Κάστρο των Σπηλαίων» είναι πέντε ορόφων και διαθέτει αρκετούς κυκλικούς πύργους με πολεμίστρες. Δυστυχώς, μετά από περισσότερα από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς πάνω στο αγαπημένο του έργο, ο Serafin Villaran πέθανε το 1998, χωρίς να το δει τελειωμένο. Στο εξωτερικό του, το κάστρο φαίνεται πλήρες, αλλά υπήρχαν ακόμα πολλά που έπρεπε να γίνουν στο εσωτερικό. Η Yolanda η κόρη του και ο γιος του, Luis Serafin, ήξεραν πόσα πολλά σήμαινε αυτό για τον πατέρα τους και αποφάσισαν να συνεχίσουν την κληρονομιά του. Κάθε χρόνο, επενδύουν περίπου €2.000 για τη συνέχιση των εργασιών στο κάστρο, αντί να χρησιμοποιούν τα χρήματα αυτά για τις οικογενειακές διακοπές τους. Και παρόλο που υποδέχονται τουρίστες που θέλουν να εξερευνήσουν αυτό το σύγχρονο μεσαιωνικό θαύμα, λένε ότι δεν έχουν σχέδια να το μετατρέψουν σε επιχείρηση.


Πηγή: dailyarticle.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger