E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έρευνα συνδέει την φαλάκρα με τον καρκίνο του προστάτη

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013


Η ποιότητα του σπέρματος των ανδρών έχει ελαττωθεί κατά 38% μέσα στην τελευταία δεκαετία και οι ειδικοί κατηγορούσαν κατά κύριο λόγο τον τρόπο ζωής, το άγχος και την διατροφή. Πλέον ίσως προστίθεται και άλλος ένας παράγοντας.

Με περισσότερες από 32.000 περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη κάθε χρόνο στην Μεγάλη Βρετανία και με τους 10.000 περίπου από αυτούς να πεθαίνουν, οι επιστήμονες εντατικοποιούν τις έρευνες.

Ειδικοί του Συμβουλίου για τον Καρκίνο της Βικτώριας της Αυστραλίας μελέτησαν συνολικά 9.448 άνδρες ηλικίας 40 έως 69. Όλοι τους κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο μαλλί έχασαν στην ηλικία των 20-30 και σε αυτήν των 40-50.

Μέχρι σήμερα η φαλάκρα συνδεόταν με τα υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης η οποία και συνέβαλε δραστικά στην τριχόπτωση. Μετά την τελευταία έρευνα οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι αυξημένες ποσότητες τεστοστερόνης που έχουν οι φαλακροί άνδρες πιθανότητα συμβάλλουν και στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι άνδρες που κατά κύριο λόγο έχασαν τα μαλλιά τους στην ηλικία των 40 είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη από αυτούς που τα έχασαν σε μεγαλύτερες ηλικίες.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger