E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Να την ταΐσουν ζητάει από περαστικούς η κόρη του Μανούσου Μανουσάκη

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013


Για το πως αντέδρασε ο πατέρας της, Μανούσος Μανουσάκης, όταν την είδε να φτάνει στα όρια για χάρη της τέχνης της μίλησε η performance artist Κλεώνη Μανουσάκη σε Κυριακάτικη εφημερίδα. 


«Είχα κρεμαστεί ανάποδα από μια άσπρη κορδέλα και ο κόσμος με χρησιμοποιούσε σαν πινέλο. Δεν κρύβω ότι οι γονείς μου και οι φίλοι των γονιών μου ‘φρίκαραν’. Ο μπαμπάς μου ήθελε να φύγει. Ήταν πολύ πιο δύσκολο από ότι φανταζόμουν. Σίγουρα είναι κάτι προχωρημένο. Κάποιοι φίλοι μου είπαν πως είμαι εντελώς τρελή , αλλά για μένα είναι μια ιδέα που πρέπει να εκφράσω και πρέπει να βγει». Αυτό δήλωσε στο Πρώτο Θέμα η καταξιωμένη καλλιτέχνης Κλεώνη Μανουσάκη σχετικά με το πως αντέδρασε ο σκηνοθέτης πατέρας της κατά την διάρκεια μιας από τις performances που έχει εκτελέσει.

Ενώ αντίστοιχα ακραίες ήταν οι αντιδράσεις των Νεουορκέζων όταν το 2006 έστησε ένα τραπέζι σε μια κεντρική πλατεία της πόλης και ζητούσε από τους περαστικούς να την ταΐσουν «Ήθελα να δω τις αντιδράσεις που προκαλεί μια προσωπική πράξη όπως το τάισμα όταν το ζητάς από έναν άγνωστο. Υπήρξαν και άνθρωποι που το θεώρησαν προσβλητικό και απλά με έβρισαν».

Σύμφωνα με το βιογραφικό της η Κλεώνη Μανουσάκη σπούδασε καλές τέχνες στο Columbia College, Σικάγο και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Διαδραστικών Τηλεπικοινωνιών του Tisch School of the Arts, New York University. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της διεθνώς (Brooklyn Museum, Center for Digital Art στο Ισραήλ, Delaware Arts Center), ενώ επίσης έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό τμήμα του New York University και στο προπτυχιακό του Parson’s School of Design.

Πηγή: iefimerida

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger