E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Επικίνδυνες και ακατάλληλες έξι στις δέκα συσκευές θέρμανσης στην αγορά

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013



Το απρόσμενο ποσοστό της τάξεως του 60% στις συσκευές θέρμανσης κρίθηκε ακατάλληλο για τους καταναλωτές σύμφωνα με έλεγχο που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.



Το υψηλό αυτό ποσοστό δεν τηρούσε της προδιαγραφές ασφάλειας ούτε έφερε την απαραίτητη σήμανση. Ο έλεγχος σύμφωνα με την εφημερίδα Η Ελλάδα Αύριο, πραγματοποιήθηκε σε 45 συνολικά επιχειρήσεις παραγωγής και εισαγωγής συσκευών θέρμανσης, σύμφωνα με τον οποίο από τα 140 προϊόντα που επιθεωρήθηκαν τα 84 δεν ήταν σύννομα με την ισχύουσα νομοθεσία.



Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δώσει όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις για την ασφάλεια των πολιτών τονίζοντας πως όλες ανεξαιρέτως οι συσκευές θέρμανσης θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση CE, συνοδευτική τεχνική τεκμηρίωση σχετικά με τις ενεργειακές αποδόσεις αλλά και οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης. Ωστόσο οι έμποροι δεν φαίνεται να γνωρίζουν αυτές τις προδιαγραφές θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.

Οι εισαγωγές συσκευών θέρμανσης προέρχονται από Ιταλία και Βουλγαρία ενώ σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Σπύρου Ευσταθόπουλου στο μέλλον θα υπάρξουν ανακλήσεις προϊόντων από την αγορά και επιβολή προστίμων στους κατασκευαστές και διακινητές τους.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός επιχειρήσεων σχετικών με θέρμανση έχει διπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο, ενώ όπως σχολιάζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών το όποιο επεξεργάζεται τα ανάλογα στοιχεία « Είναι ίσως ο μοναδικός κλάδος που παρουσιάζει τέτοια ανάπτυξη, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στην πλειονότητα των επιχειρήσεων σε άλλους κλάδους όπου καταγράφεται συνεχής μείωση μελών, δείγμα της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει ο ελληνικός πληθυσμός».


koolnews

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger