E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για να γεννηθεί ένα παιδί σήμερα;

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013


Αυτό ακριβώς ήταν και το θέμα της έρευνας που διενήργησε η Μονάδα Πληροφοριών του Economist, αναζητώντας την καλύτερη και ασφαλέστερη χώρα να γεννηθεί σήμερα ένα παιδί. 

Η έρευνα, που εξέτασε 80 χώρες παγκοσμίως, κατέληξε στο συμπέρασμα πως χώρες υπόδειγμα είναι οι σκανδιναβικές, μαζί με την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά. Στις πρώτες 15 χώρες περιλαμβάνονται η Αυστρία και η Ελβετία. Αν αναρωτιέστε -και δικαίως- σε ποια σειρά κατάταξης βρίσκεται η Ελλάδα, θα σας πούμε πως κατέχει την 34η θέση – σχετικά καλά αναφορικά με τα «δείγματα γραφής» που δίνει η χώρα.



Η έρευνα βαθμολόγησε ανά χώρα 11 παράγοντες για να καθορίσει «ποια χώρα θα παρέχει τις καλύτερες ευκαιρίες για μια υγιή, ασφαλή και ευημερούσα ζωή στα χρόνια που έρχονται», ανάμεσά τους οικονομικές ευκαιρίες, στάνταρ υγείας και πολιτικές ελευθερίες, υποκειμενικές έρευνες ποιότητας ζωής και οικονομικές προβλέψεις για το 2030, όταν θα ενηλικιωθεί ένα παιδί που θα γεννηθεί εφέτος. 

Ενα από τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα είναι ότι οι πλούσιες χώρες βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη, αλλά όχι υποχρεωτικά στην κορυφή. Οι ΗΠΑ και η Γερμανία ισοβαθμούν στην 16η θέση, η Ιαπωνία βρίσκεται στην 25η και η Γαλλία και η Βρετανία στην 26η και 27η θέση αντιστοίχως. Σε γενικές γραμμές οι καλύτερες χώρες για να γεννηθεί κανείς είναι μικρές, ειρηνικές και φιλελεύθερες δημοκρατίες. 

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι στις κορυφαίες χώρες συμπεριλαμβάνονται και δυο πλούσιες ασιατικές πόλεις-κράτη, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, αλλά και η Ταϊβάν. Από ό,τι φαίνεται είναι καλύτερο να γεννηθεί εκεί ένα παιδί από ό,τι για παράδειγμα στην Γερμανία. 

Και ποιες είναι οι χειρότερες χώρες; Λογικά όσες συνδυάζουν φτώχεια, λίγες ελευθερίες και ανισότητα. Συγκεκριμένα οι χειρότερες πέντε χώρες είναι η Ανγκόλα, το Μπαγκλαντές, η Ουκρανία, η Κένυα και τέλος η Νιγηρία.

infokids

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger