E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ελληνες βαφτίζονται Βούλγαροι για να γλιτώσουν φόρους και χαράτσι!

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013


Οι φόροι και τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν συνεχώς οι Έλληνες οδήγησαν πολλούς στην αναζήτηση άλλης «πατρίδας» προκειμένου να γλιτώσουν από την καταιγίδα των μέτρων.


Έλληνες λοιπόν φεύγουν για τη γειτονική Βουλγαρία, καθώς εκεί μπορούν να εξασφαλίσουν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, απαλλαγή από τεκμήρια και έκτακτες εισφορές, ενώ μπορούν να εκδώσουν ακόμα και ταυτότητες.

Σύμφωνα με το star.gr έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση με τα «κατάλληλα» γραφεία, τα οποία εξειδικεύονται στο πώς να «κλέψει κανείς το ελληνικό κράτος!».

Το πιο συνηθισμένο κόλπο είναι αυτό που στήνεται με τους κάτοχους πολυτελών αυτοκινήτων, οι οποίοι δημιουργούν εικονικές εταιρείες στη Βουλγαρία, στις οποίες και καταγράφουν το αυτοκίνητό τους, έναντι κάποιου ελάχιστου ποσού και στη συνέχεια κάνουν τις βόλτες του στην Ελλάδα. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν περισσότερα από 10.000 Έλληνες κυκλοφορούν με αυτοκίνητα, τα οποία έχουν βουλγαρικές πινακίδες.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι «κομπίνες» γίνεται στα φανερά, αφού με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρει κανείς δεκάδες αγγελίες σχετικά με τον τρόπο έκδοσης βουλγαρικών πινακίδων και φυσικά θα δει τα κοστολόγια και να αποφασίσει τι τον συμφέρει να κάνει.

«Η διακίνηση των αυτοκινήτων στα σύνορα με τη Βουλγαρία δεν ελέγχεται!» επιβεβαιώνει ο πρόεδρος ομοσπονδίας τελωνειακών υπαλλήλων Ελλάδος,Δημήτρης Τριμπονιάς.

«Έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει τα 3 τελευταία χρόνια στην πολιτική ηγεσία πως υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και παράνομη διακίνηση αυτοκινήτων αλλά δεν πήραν τις πρωτοβουλίες που έπρεπε» πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger