E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το μάτι μαρτυρά την σεξουαλική έλξη!

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Η διαστολή της κόρης είναι μια πολύ καλή ένδειξη της σεξουαλικής προτίμησης ενός ανθρώπου.

Ερευνα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Κορνέλ (ΗΠΑ) σε εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες, στρέιτ και γκέι, έδειξε ότι η διαστολή της κόρης όταν βλέπουν μια σεξουαλική εικόνα είναι αντίστοιχη της διέγερσης των σεξουαλικών τους οργάνων.

Τη σχέση της κόρης του ματιού με τη σεξουαλική έλξη την είχαν καταλάβει οι άνθρωποι από πολύ παλιά. Τον 16ο αιώνα, οι γυναίκες της ισπανικής και της ιταλικής αριστοκρατίας χρησιμοποιούσαν τον χυμό του τοξικού βοτάνου μπελαντόνα για να διαστείλουν τις κόρες των ματιών τους, ώστε να δείχνουν πιο σαγηνευτικές.
Η νέα έρευνα είναι το πρώτο πείραμα του είδους σε μεγάλη κλίμακα που καταδεικνύει την ταύτιση της διαστολής της κόρης των ματιών με αυτό που οι άνθρωποι δηλώνουν ότι τους προκαλεί σεξουαλική διέγερση.
«Αν ένας άνδρας δηλώνει στρέιτ, η κόρη του διαστέλλεται με τις εικόνες γυναικών. Αν δηλώνει γκέι, αυτό συμβαίνει με τις εικόνες ανδρών», λέει ο Ριτς Σάβιν-Γουίλιαμς, αναπτυξιακός ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ.
Το σημάδι. Οι κόρες διαστέλλονται με οτιδήποτε όμορφο κι αγαπημένο βλέπει ο άνθρωπος, είτε πρόκειται για ένα αγαπημένο του πρόσωπο είτε για ένα αντικείμενο τέχνης. Η διαστολή αναφέρουν τα tanea.gr, είναι σημάδι ότι «ανάβουν τα λαμπάκια» στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, που ελέγχει τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή.
Συνήθως, οι ερευνητές μελετούν τη σεξουαλική διέγερση μετρώντας τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα των εθελοντών. Στους άνδρες αυτό γίνεται με τη μέτρηση της περιφέρειας του πέους και στις γυναίκες με μια συσκευή που μετρά την αλλαγή στην πίεση των αιμοφόρων αγγείων στα τοιχώματα του κόλπου.
Όμως, κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους μελέτες, ενώ άλλοι δεν διεγείρονται όταν βρίσκονται σε εργαστηριακό περιβάλλον.
Το πείραμα. Γι’ αυτό οι επιστήμονες στο Κορνέλ δοκίμασαν μια άλλη μέθοδο. Διάλεξαν 165 άνδρες και 160 γυναίκες, στρέιτ, γκέι και αμφιφυλόφιλους, και τους έδειξαν βίντεο με ανδρικό και γυναικείο αυνανισμό.
Παράλληλα, κατέγραφαν τη διαστολή της κόρης των ματιών τους με ειδικές κάμερες, ενώ τους έβαλαν να δηλώσουν γραπτά τα συναισθήματά τους.

http://www.parakseno.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger