E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Jamie Oliver: Είμαι εθισμένος σε φυσική μορφίνη!

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012



Άκρως αποκαλυπτικός ο Jamie Oliver καθώς με δημόσια δήλωσή του χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως εθισμένο στο Τσίλι. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σεφ, δεν παραλείψε να συσχετίσει το συγκεκριμένο καρύκευμα με τη μορφίνη και υποστηρίζει πως είναι η φυσική μορφή του σκληρού ναρκωτικού. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κάθε φορά που το γεύομαι η διάθεση μου ανεβαίνει κατακόρυφα και διεγείρει τα ευχάριστα συναισθήματά μου! Δεν γίνεται να ξεκινήσω τη μέρα μου χωρίς να μασήσω λίγο από αυτό».
Η πολύκροτη δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, στην οποία επίσης ανέφερε ότι πολύ πολιτισμοί χρησιμοποιούν το τσίλι στο πρωινό τους αντί για μια κούπα καφέ, αφού σε βοηθά να πορευτείς κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης μέρας. «Έχει μια ουσία που ονομάζετε καψαϊκίνη και είναι η φυσική εκδοχή της μορφίνης, αφού διεγείρει τη σεροτονίνη, που φέρνει ευτυχία!».
Μέσα στη χρονιά, οι επιστήμονες είχαν ασχοληθεί με αυτή την ουσία, αλλά όχι για τους λόγους που αναφέρει ο γνωστός σεφ. Σε αυτή οφείλουν την καυτερή τους γεύση τα πιπέρια και είναι πολύ σημαντική για όσους θέλουν να έχουν απώλεια βάρους. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην καρδιακή και αγγειακή υγεία.
Οι επιστήμονες, πάντως, δεν έχουν παρατηρήσει οποιαδήποτε αλλαγή στην ψυχική κατάσταση ενός ατόμου που καταναλώνει τσίλι, όπως υποστηρίζει ο Τζέιμι Όλιβερ!

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger