E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατί η Κέιτ Μίντλετον δεν θα γίνει ποτέ βασίλισσα!

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012


Ο Τζον Χέμινγκ, μέλος του Κοινοβουλίου και του Δημοκρατικού Κόμματος, εισηγήθηκε την τροποποίηση των υπαρχόντων νόμων σχετικά με την προσφώνηση όσων δεν έχουν βασιλικό αίμα. 
Με την εισήγηση του Χέμινγκ να διασφαλίζει τα δικαιώματα της προσφώνησης μόνο για τους γαλαζοαίματους, η Κέιτ Μίντλετον ίσως θα πρέπει να ξεχάσει την περίπτωση να την αποκαλέσουν «Μεγαλειοτάτη».
Ο υπάρχων αρχαίος βασιλικός νόμος του 1351, προστάζει τις γυναίκες των βασιλιάδων να υιοθετούν τον τίτλο Queen Consort μετά τον γάμο , πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει εξίσου με τους άντρες. Για παράδειγμα, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ δεν είναι γνωστός σαν Βασιλιάς Φίλιππος, αλλά σαν Πρίγκιπας (Prince Consort) και γι’ αυτό και μέχρι σήμερα προσφωνείται ως Δούκας του Εδιμβούργου.
Θέλοντας να υπάρξει ισότητα στις προσφωνήσεις των τίτλων ώστε να μην υπάρχει αδικία ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες consorts, ο Χέμινγκ θα ζητήσει την ψήφιση της τροποποίησης από το Κοινοβούλιο μέσα στον επόμενο μήνα. Εάν το μέτρο αυτό ψηφιστεί, η Μίντλετον μετά τον γάμο της με τον Ουίλλιαμ δεν θα είναι γνωστή στους υπηκόους της σαν βασίλισσα Κατερίνα, αλλά σαν Πριγκίπισσα.
Με την τροποποίηση του αρχικού νόμου θα ισχύσει και για την Καμίλα, όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger