E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σχολεία του Τρίτου Κόσμου - Μια Ιστορία Στερήσεων αλλά και Δίψας για Μάθηση

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012


Στο Αφγανιστάν τα κορίτσια πηγαίνουν πάλι πίσω στο σχολείο. Εδώ ένα μικρό κορίτσι μαθαίνει τα γράμματα της αλφαβήτου σε έναν πίνακα σε μια υπαίθρια τάξη, στη διάρκεια ενός μαθήματος κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης σχολικής χρονιάς στην Καμπούλ της 23 του Μάρτη. Για πολύ καιρό τα κορίτσια απαγορεύονταν από το καθεστώς των Ταλιμπάν να πηγαίνουν στο σχολείο.



Κίνα: Σε ένα σχολείο σε μια σπηλιά, παιδιά φοιτούν στο Dongzhong (κυριολεκτικά σημαίνει "σε σπηλιά")σε δημοτικό σχολείο στο χωριό Miao στην επαρχία Guizhou της Κίνας. Το σχολείο είναι χτισμένο σε ένα τεράστιο, υπόστεγο αεροσκαφών μέσα σε μια φυσική σπηλιά, προστατευμένη για χιλιάδες χρόνια από τον αέρα, το νερό και σεισμικές μετατοπίσεις.


Ένα σχολείο στη Σουαζιλάνδη βασισμένο σε μια κοινότητα όπου λειτουργούν επισιτιστικά κέντρα που διανέμουν φαγητό σε ορφανά και ευάλωτα παιδιά. Ζεστά γεύματα και μερικές φορές άτυπη εκπαίδευση προσφέρεται από εθελοντές της κοινότητας. Η UNICEF και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα συχνά προσφέρουν εκπαίδευση και επισιτιστική βοήθεια μαζί.

Το μικρότερο σχολείο στον κόσμο: 1 εκπαιδευτικός και 1 μαθητής. Ένα δημοτικό σχολείο στην Κίνα αποτελείται από έναν καθηγητή και έναν μαθητή. Ο Li Yongchun, 61 ετών, διδάσκει στο σχολείο του χωριού Dasu στην περιοχή Longjing για πάνω από 25 χρόνια. Εξήγει: ". Στην αρχή, το σχολείο είχε περισσότερους από 400 μαθητές, αλλά στη δεκαετία του '90, όλο και περισσότερες οικογένειες μετανάστευσαν από το ορεινό χωριό για μια καλύτερη ζωή. Το 2000 η διεύθυνση εκπαίδευσης αποφάσισε να κλείσει το σχολείο μετά την αποφοίτηση του τελευταίου μαθητή. Νέα παιδιά μπορούν να εγγραφούν και να μεταφερθούν σε ένα άλλο σχολείο κοντά στην πόλη Sanhe, που είναι δύο ώρες με το αυτοκίνητο μακριά. Αλλά η οικογένεια της Han Hongyang δεν μπορούσε να αντέξει το τέλος επιβίβασης, οπότε έγινε η τελευταία μαθήτρια του σχολείου. 


Σχολική τάξη σε ένα χωριό κοντά στο Bedick Kedougou της Σενεγάλης.




Βουδιστικό σχολείο στην Μπανγκόκ.





Σχολείο στο Αφγανιστάν.

"καναπεδάτος"

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger