E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τρόποι για να γλιτώσετε από τους πόνους της μέσης

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012


Πράγματα που αμελούμε και όμως έχουν σημασία

1. Μην κάθεστε με τους ώμους «κολλημένους» στην πλάτη του καθίσματος. Αν οι ώμοι σας ακουμπάνε στο κάθισμα, η σπονδυλική σας στήλη θα βρίσκεται στον...αέρα και οι σπόνδυλοι θα πιέζονται πολύ.
Η σωστή θέση είναι να κάθεστε βαθιά στο κάθισμα, ώστε όλη σας η πλάτη να ακουμπάει καλά πάνω.

2. Ξεχάστε τα μικρά κομψά αυτοκίνητα που προσδίδουν μεν...πρεστίζ, αλλά που για να μπείτε μέσα τους πρέπει να διπλώνεστε στα δύο. Αλλάξτε αυτοκίνητο, αν θέλετε να διατηρήσετε τη υγεία της σπονδυλικής σας στήλης. Επίσης, η επιλογή των καθισμάτων ενός αυτοκινήτου δεν πρέπει να γίνεται με μοναδικό κριτήριο το σχέδιο και το πόσο όμορφα είναι. Θα πρέπει να κάθεστε πάνω τους πριν αγοράσετε το αυτοκίνητο, για να διαπιστώνετε αν είναι άνετα. Τα δερμάτινα καθίσματα είναι αναπαυτικά, αλλά όσα καλύπτονται από δερματίνη είναι άκαμπτα. Μην ξεχνάτε επίσης να ρυθμίζετε τη γωνία του καθίσματος, ώστε να μπορείτε να διανύσετε άνετα, χωρίς να αισθανθείτε και την παραμικρή ενόχληση, μεγάλες αποστάσεις.

3. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές, προτιμούν τους χαμηλούς καναπέδες με βάθος. Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας μάθετε ότι οι σωστοί καναπέδες είναι εκείνοι που στηρίζουν καλά την πλάτη.

4. Αν το στρώμα σας είναι πολύ μαλακό ή γεμάτο «λακκούβες», είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα αναπτύξετε οσφυαλγία. Αλλάξτε το, λοιπόν, και προτιμήστε κάποιο ορθοπεδικό στρώμα, δηλαδή σκληρό και με μεγάλη αντοχή.

5. Μπορεί να μην είναι αισθησιακά, αλλά αν το κλίμα στην περιοχή που ζείτε είναι υγρό ή κρύο, θα προφυλάξουν αποτελεσματικά τη μέση σας.

6.Είτε κάθεστε είτε περπατάτε θα πρέπει να έχετε ίσια την πλάτη. Πώς θα τα καταφέρετε; Απλώς αποφεύγετε την κάμψη των ώμων προς τα εμπρός.

7. Μη σκύβετε με ίσια πόδια για να σηκώσετε μια καρέκλα ή ένα μεγάλο κουτί. Να λυγίζετε ελαφρά τα γόνατά σας όταν πρόκειται να σηκώσετε κάτι βαρύ, για να μην πέφτει όλο το βάρος στη μέση σας, αλλά να μοιράζεται στα πόδια.

8.Κατά τη βάδιση ενεργοποιούνται οι μύες του κάτω τμήματος της πλάτης. Αν θέλετε, λοιπόν, να έχετε υγιή και γυμνασμένη πλάτη, να περπατάτε τακτικά. Ιδανικά για την πλάτη είναι επίσης και αθλήματα όπως η κολύμβηση και το τένις. Το τζόκινγκ γυμνάζει και ενισχύει τους ραχιαίους μυς σας.

9. Αν έχετε πρόγραμμα να καθαρίσετε το σπίτι σας ή αν η εργασία σας είναι χειρωνακτική, αποφύγετε να τρώτε πολύ το πρωί. Για να κάνετε τις δουλειές χωρίς να πιέσετε τον εαυτό σας, πρέπει να νιώθετε ελαφριοί και να μην έχετε γεμάτο στομάχι.

10. Η διατροφή σχετίζεται με ό,τι αφορά την υγεία, ακόμα και την υγεία της πλάτης. Όσο πιο πολλά και λιπαρά φαγητά τρώτε, τόσο πιο παρατεταμένη και δύσκολη θα είναι η πέψη. Το «φούσκωμα» συχνά ευθύνεται για την ανάπτυξη πόνου στην πλάτη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε δισκοπάθεια, άρα σε οσφυαλγία. Και αυτό, γιατί το σώμα μπορεί να αντέξει το βάρος ορισμένων μόνο κιλών. Αν υπερβείτε το όριο, η σπονδυλική στήλη θα αρχίσει να διαμαρτύρεται. Αν θέλετε να έχετε γερή μέση, να πίνετε άφθονο νερό. Το 70% του σώματος είναι νερό, συνεπώς χρειάζεται μεγάλες ποσότητες για να λειτουργήσει σωστά.

Πηγή: http://www.queen.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger