E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Άλλαξε ξανά το Facebook: τι κρύβουν οι νέες ρυθμίσεις

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012


Είδες τις τελευταίες ημέρες διάφορα συμβολάκια στο Facebook αλλά και άλλες αλλαγές, όπως π.χ. να σε

ρωτάει «τι κάνεις» και «τι συμβαίνει»; Πρόκειται για λίφτινγκ που έκανε ο γνωστός ιστότοπος, αλλάζοντας την πολιτική απορρήτου! 

Σύμφωνα με το Facebook, με τις νέες αλλαγές οι χρήστες αποκτούν μεγαλύτερο έλεγχο του περιεχομένου που αναρτούν.
Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο... έτσι: πλέον, ο χρήστης δεν έχει τη δυνατότητα να ΜΗΝ εμφανίζεται στα αποτελέσματα της αναζήτησης, δηλαδή το προφίλ του να είναι κρυφό αν το επιθυμεί, αλλά ούτε και να ΜΗΝ δέχεται μηνύματα από αγνώστους!
Κι αν δεν σου έφτασαν αυτά, τότε να σε ενημερώσουμε πως οι χρήστες του Facebook δεν θα ψηφίζουν πια για τις αλλαγές των κανόνων και των όρων χρήσης του. Βέβαια, η απόφαση έρχεται μετά την μικρή συμμετοχή στις σχετικές ψηφοφορίες! Μάλιστα, στην ψηφοφορία για τις νέες αλλαγές, που ολοκληρώθηκε στις αρχές του μήνα, συμμετείχαν 668.000 χρήστες (0,06% επί του συνόλου), εκ των οποίων το 90% απάντησε αρνητικά αλλά... το Facebook τους αγνόησε, επικαλούμενο το όριο του 30% στη συμμετοχή και οι αλλαγές έγιναν πλέον πράξη.
Οι σημαντικότερες αλλαγές και τι σημαίνουν:
 1. συντόμευση για τις ρυθμίσεις απορρήτου: βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία και επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τη σχέση τους με τους φίλους τους, ελέγχοντας ποιος βλέπει όσα βάζουν και ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους, κάτι που μέχρι πρότινος ήταν μία εξαιρετικά περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία.
2. περισσότερη σαφήνεια: όταν «ανεβάζεις» φωτογραφίες ή κάνεις κάποιο σχόλιο, ένα μήνυμα σε ενημερώνει για το πού εμφανίζεται. Επίσης, αν βάλεις κάτι στο χρονολόγιό σου και μετά επιλέξεις «απόκρυψη», η ανάρτηση συνεχίζει να εμφανίζεται στην αναζήτηση, στη στήλη ενημέρωσης και σε άλλα σημεία του Facebook (εν ολίγοις... μόνο στη σελίδα σου ΔΕΝ θα φαίνεται).
3. εφαρμογές: πλέον είναι απαραίτητο να δώσεις την άδειά σου σε κάποια apps (εφαρμογές) προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα σου σε κάποια ανάρτηση.
4. αρχείο δραστηριοτήτων: οι χρήστες βλέπουν πιο εύκολα τις φωτογραφίες, τις ενημερώσεις κατάστασης ή άλλες αναρτήσεις, οι οποίες μπορεί να αποκρυφθούν από κάποιο χρονολόγιο, αλλά εμφανίζονται αλλού.
5. αφαίρεση ετικετών (tags): πλέον, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν όλες τις φωτογραφίες στις οποίες κάποιος τους πρόσθεσε με tag, αλλά και να ζητούν από κάποιον άλλο χρήστη να τις αφαιρέσει!


iefimerida

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger