E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στο top ten του κοσμου η Ελλαδα για τον gay τουρισμο

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κάθε χρόνο, ο συγκεκριμένος κλάδος τουρισμού έχει τζίρο άνω των 165 δισ. δολαρίων
Στους 10 κορυφαίους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο για τον τουρισμό των lesbian, gay, bisexual και transgender (LGBT), βρέθηκε για πρώτη φορά η χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της μεγαλύτερης επαγγελματικής ένωσης Out Now Business Class. 

Η Ελλάδα κατέλαβε την 9η θέση παγκοσμίως και ήταν η μόνη νέα χώρα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Στην κορυφή βρέθηκε η Γαλλία, ακολούθησε η Μεγάλη Βρετανία, η ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστραλία, η Γερμανία ο Καναδάς και δέκατη η Αργεντινή. Σύμφωνα με την έρευνα, η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, δεν επηρέασε των τουρισμό LGBT, ανεβάζοντας την Ελλάδα στους 10 πιο επιθυμητούς προορισμούς του κόσμου. Η Αθήνα επίσης βρέθηκε για πρώτη φορά στην δεκάδα των κορυφαίων πόλεων – προορισμών στην Ευρώπη.

Η έρευνα που διήρκησε τρία χρόνια, διεξήχθη ανάμεσα σε 100.000 άτομα, από 24 χώρες και η βασική ερώτηση αφορούσε τις χώρες και τις πόλεις που θέλουν να επισκεφτούν τα επόμενα τρία χρόνια. Η βιομηχανία του LGBT τουρισμού εκτιμάται ότι ξοδεύει περισσότερα από 165 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού World Travel Market, το Νοέμβριο.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger