E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Χρυση Αυγη υποκαθιστα το ανυπαρκτο κρατος στις συνειδησεις των πολιτων…

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012



Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά αυτή της εταιρίας VPRC για την εφημερίδα “Η Ελλάδα αύριο”, η ΧΑ σχεδόν διπλασίασε την δύναμή της μόνο σε δύο μήνες από τις τελευταίες εκλογές, φτάνοντας ήδη στο 12%!!! Κατέλαβε ήδη την τρίτη θέση και υποσκέλισε κατά πολύ το πριν τρεις μήνες κυβερνητικό κόμμα ΠΑΣΟΚ!!! Αυτές δεν είναι εξελίξεις που πρέπει να τις αγνοήσει κανείς. Τον Μάϊο ψήφισαν την ΧΑ σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες. Πολλοί μίλησαν τότε για κρυφοφασίστες ψηφοφόρους και για συγκυριακό φαινόμενο που θα εκλείψει γρήγορα. Βλέπουμε όμως ότι πολύ ταχύτατα οι υποψήφιοι ψηφοφόροι της ΧΑ πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται. Και να σκεφτεί κανείς ότι…. οι πολίτες τάσσονται με ευθύτητα υπέρ της ΧΑ στις ερωτήσεις των δημοσκόπων, χωρίς πλέον να φοβούνται ότι μπορεί να χαρακτηριστούν. Διώχνουν δηλαδή κάθε φόβο που προκαλούσαν μέχρι σήμερα οι διάφορες ταμπέλες.

Όλα επομένως δείχνουν πως η ΧΑ θα συνεχίσει να ανεβαίνει και αν μάλιστα αποτύχει η ΝΔ στα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό, τότε είναι βέβαιο πως η κοινωνία πολύ γρήγορα θα χωριστεί πολιτικά σε δύο άκρα εξαφανίζοντας τους ενδιάμεσους κομματικούς σχηματισμούς και φυσικά θα οδηγηθούμε σε κοινωνική σύγκρουση. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Κράτος και κοινωνία βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι. Αντί το Κράτος να είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας, να ακολουθεί τις εντολές της και να την προστατεύει, απεναντίας η άρχουσα πολιτικοοικονομική ελίτ, όχι μόνο εγκατέλειψε πλήρως την κοινωνία, αλλά χρησιμοποιώντας τους κρατικούς θεσμούς και κρατικούς καταναγκαστικούς μηχανισμούς την εκμεταλλεύεται και την εξαθλιώνει, προκειμένου να διασώσει την εξουσία της και τα κεκτημένα, τόσο τα δικά της όσο και των δανειστών της.

Τι κάνει λοιπόν η ΧΑ σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ (δηλαδή τα καθαρά συστημικά κόμματα). Σχεδόν καθόλου δεν ασχολείται με τους ήδη σάπιους και ανύπαρκτους κοινοβουλευτικούς θεσμούς του πολιτικού συστήματος. Δηλαδή στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για αντιπολίτευση μέσα στο Κοινοβούλιο, με λογύδρια και ερωτήσεις προς υπουργούς που δεν απαντούν ποτέ, ούτε ελέγχονται. Άλλωστε αυτό το δήλωσε ευθέως ο ΓΓ της ΧΑ κ. Μιχαλολιάκος από τις Θερμοπύλες. Εκείνο λοιπόν που επέλέξε να κάνει η ΧΑ είναι να βγει έξω στην κοινωνία και να δράσει de facto απευθείας η ίδια στους τομείς εκείνους (κυρίως απέναντι στους λαθρομετανάστες) που το κράτος είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να επέμβει αφήνοντας την ελληνική κοινωνία απροστάτευτη στο έλεος παντός είδους καταστάσεων. Στην ουσία δηλαδή προσπαθεί να υποκαταστήσει το ανύπαρκτο κράτος σε κρίσιμους τομείς, φτάνοντας μάλιστα σε τέτοιο σημείο δράσης ώστε πολλοί πολίτες αντί να καταφεύγουν στις κρατικές αρχές για προστασία να καταφεύγουν πλέον στην ΧΑ.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Από εδώ και πέρα ίσως αυξήσει πιο πολύ τη δύναμή της για τον ακόλουθο λόγο. Με τη δυναμική και προκλητική της δράση, στην ουσία προκαλεί το κράτος να στραφεί εναντίον της. Οι δημόσιες αρχές, μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά θα πέσουν στην παγίδα της. Αυτό θα είναι και η μεγάλη δύναμή της. Η δίωξή της από την άρχουσα ελίτ, αφενός θα την αναγάγει σε σοβαρό αντίπαλο του κράτους, άρα σε ισότιμο κυβερνητικό συνομιλητή, αφετέρου θα την ηρωποιήσει στα μάτια της κοινωνίας που μισεί το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Εύκολα φαντάζεται κανείς τη συνέχεια.

Το μόνο αντίδοτο που έχει στα χέρια της η άρχουσα κλειστή οικογενειοκρατική ελίτ, για να σώσει τα πράγματα, είναι να ανοίξει τη δημοκρατία και να βάλει την κοινωνία στην πολιτική, αλλάζοντας το ταχύτερο τις απαρχαιωμένες συνταγματικές διατάξεις που αποκλείουν το λαό από την εξουσία. Π.χ. ένα δημοψήφισμα για τα οικονομικά μέτρα ή για τους λαθρομετανάστες, που θα μπορούσε να γίνει με λαϊκή πρωτοβουλία, θα ακύρωνε πάραυτα την ανάγκη ύπαρξης της ΧΑ.

Θα το κάνει; Όχι βέβαια. Γι’ αυτό και όλα τα καθεστώτα πέφτουν βίαια.

Αδυνατούν να συνηθίσουν στην ιδέα ότι μπορεί να μοιραστούν την εξουσία τους με το λαό. 

Πέτρος Χασάπης


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger