E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Grand Serena

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μόνο η Σερένα Γουίλιαμς θα μπορούσε να γυρίσει ένα χαμένο αγώνα. Κατέκτησε το US Open για πρώτη φορά μετά το 2008!



Το "Άρθουρ Ας" δεν είχε φιλοξενήσει ποτέ έναν αμφίρροπο τελικό στις γυναίκες! Φέτος ήρθε η ώρα του με τη διεξαγωγή του πρώτου τελικού με συγκλονιστική εξέλιξη, ενός τελικού που οδηγήθηκε σε τρίτο σετ και είχε απίστευτη κατάληξη. 

Και φυσικά στο φινάλε δεν θα μπορούσε η νικήτρια να είναι άλλη από τη Σερένα Γουίλιαμς. Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη νίκη της στο "Άρθουρ Ας" έχει πλέον 15 Grand Slam τίτλους και τέσσερις τίτλους στο Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών.


Η νικήτρια στο Γουίμπλεντον και στο ολυμπιακό τουρνουά νίκησε την κορυφαία παίκτρια στην παγκόσμια κατάταξη, Βικτόρια Αζαρένκα με 6-2, 2-6, 7-5. Το Νο1 θα μπορούσε να είναι δικό της, αλλά προφανώς η Σερένα δεν ενδιαφέρεται.

Κι όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικά και οι Λευκορώσοι να έβγαιναν στους δρόμους του Μινσκ για να πανηγυρίσουν το δεύτερο φετινό μεγάλο τίτλο της Αζαρένκα μετά από το Αυστραλιανό Όπεν.

Η Αζαρένκα κατάφερε να κρατηθεί κοντά στην Αμερικανίδα που εκσφενδόνιζε τον έναν άσο μετά τον άλλο. Όχι μόνο πήρε το δεύτερο σετ με 6-2, αλλά είχε και τον έλεγχο στο τρίτο.

Σέρβιρε για τον τίτλο στο 5-3, όμως όπως φάνηκε και στο δεύτερο σετ, δεν ήταν εύκολο να κλείσει τον τελικό. Το ήξερε και η αδερφή της Σερένα, η εξίσου σπουδαία Βένους και χαμογελούσε στην κερκίδα.

Η Σερένα όχι μόνο πήρε πίσω το break, αλλά πήρε με ανελέητο τρόπο τέσσερα απανωτά γκέιμς, έκλεισε το ματς με 7-5  και πανηγύρισε έναν τίτλο, τον οποίο σύμφωνα με τα λόγια της, είχε ήδη ξεγραμμένο.

"Είμαι σοκαρισμένη. Είχα ήδη αρχίσει να ετοιμάζω στο μυαλό μου τι ακριβώς θα έλεγα στην απονομή μετά την ήττα μου. Δεν περίμενα πως θα έφτανα τόσο μακριά", δήλωσε ευγενικά η Σερένα, κρατώντας στο ένα χέρι το τρόπαιο και στο άλλο την επιταγή των 1.9εκ. δολαρίων.

Στην αντίπερα όχθη η Αζαρένκα τυλίχθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την πετσέτα. Μετά βίας κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα της κατά τη διάρκεια της απονομής: "Είναι τιμή μου να βρίσκομαι δίπλα σε αυτή την πρωταθλήτρια. Τα έδωσα όλα σήμερα. Φεύγοντας από το στάδιο απόψε, δεν θα υπάρχει τίποτα που θα με κάνει να μετανιώσω".

Τουλάχιστον θα κρατήσει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Είναι η καλύτερη τενίστρια φέτος με εξαίρεση το καλοκαίρι που ανήκε εξ' ολοκλήρου στην 30χρονη Αμερικανίδα.

* Μετά το Ρολάν Γκαρός, η Σάρα Εράνι και η Ρομπέρτα Βίντσι σήκωσαν το τρόπαιο στη Νέα Υόρκη. Οι Ιταλίδες νίκησαν 6-4, 6-2 την Αντρέα Χλαβάτσκοβα και τη Λούσι Χραντέκα από την Τσεχία στον τελικό του διπλού. Τυπικά η Εράνι βρίσκεται στο Νο1.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger