E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ερχεται το κομμα του Λοβερδου

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012


Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ αλλά και την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κινήματος φαίνεται πως προαναγγέλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσα από την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, «Θέσεις για τη Νέα ελληνική Ανόρθωση», το οποίο κυκλοφορεί αύριο από τις εκδόσεις Ίνδικτος. 
Όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα συμμετοχικό ευρωπαϊκό μεταρρυθμιστικό ριζοσπαστικό σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο. 
Δεν έχει σημασία αν αυτός ο χώρος, αυτή η παράταξη θα προκύψει από τη μετεξέλιξη υπάρχοντος κόμματος ή τη συγχώνευση ή την εκλογική συμπόρευση υφιστάμενων σχηματισμών ή ακόμα και από την ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας. Το ερώτημα και το κριτήριο διάκρισης μεταξύ των λαών και των πολιτών τους είναι προφανώς και πρωτίστως η εθνική προέλευση. Σημασία ενίοτε έχουν και ορισμένα στοιχεία της πολιτικής τους οντότητας. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που θα στηρίξουν τον κατά τ' ανωτέρω πολιτικό χώρο θα στηρίζουν ένα κίνημα της Κεντροαριστεράς που θα τεθεί οριστικά έξω και εναντίον των παρασιτικών, αντιαναπτυξιακών και βαθύτατα συντηρητικών πολιτικών του παρελθόντος» γράφει στις «Θέσεις για τη Νέα ελληνική Ανόρθωση» ο πρώην υπουργός.
Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρει ο Α. Λοβέρδος στον επίλογο του μετά την πρώτη δημοσιοποίηση των θέσεων του για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση το Φεβρουάριο του 2012, «έκανα την τελευταία μου απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια , περιμένοντας στη συνέχεια και τις ενέργειες άλλων, για μια συλλογική πορεία. Η αναμονή μου, όμως, λαμβάνει, τέλος».

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger