E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

"I Believe In You": To πιο viral video του J.M.Williams που είδες ποτέ, με πάνω από 41 εκ. views!!! (PHOTOS & VIDEOS)

Τρίτη 21 Μαΐου 2013



Δεν είναι το καινούργιο τραγούδι ενός μεγάλου ποπ σταρ, δεν ακούστηκε σε κάποια διαφήμιση, δεν 'σπρώχνεται' από κάποιον τεράστιο χορηγό.
Ο ίδιος του ο δημιουργός, ο παντελώς άσημος John Michael Williams με την υπέροχη φωνή, δεν έχει ιδέα γιατί από τις 16 Απριλίου που το ανέβασε στο Youtube έως σήμερα, το κλιπ έχει περισσότερα από 41 εκατομμύρια views.
Το κλιπ δείχνει τον ίδιο τον John Michael Williams να τραγουδάει στο πιάνο, ενώ παράλληλα εκτυλίσσονται διάφορες ανθρώπινες ιστορίες με κεντρικό μήνυμα την αγάπη και τη δύναμή της. Όμορφα και γλυκά όλα αυτά, αλλά πώς εξηγούνται τα 41+ εκ. views;
"Ειλικρινά, έμεινα άφωνος όταν είδα τα νούμερα να εκτινάσσονται", παραδέχεται ο John Michael Williams. "Μόλις το έφτιαξα, το έστειλα στις επαφές μου που δεν ξεπερνάνε τους 1.600 ανθρώπους. Επίσης, έχω μεγάλη οικογένεια, το έστειλα και σε αυτούς. Αλλά τόσα εκατομμύρια views; Με τίποτα".
Ο Williams, που μένει κοντά στη Βοστώνη, ισχυρίζεται ότι δεν έκανε κανενός είδους promotion πέρα από τα καθιερωμένα ποστ του στους social media λογαριασμούς του. Παρ' όλ' αυτά, τα στατιστικά του Youtube καταδεικνύουν ότι το βίντεο είναι φοβερά δημοφιλές στην Ευρώπη και την Ασία. Μάλιστα, το 'I Believe In You' φιλοξενήθηκε και στην κεντρική σελίδα των Times of India.
Ο Williams, που μένει κοντά στη Βοστώνη, ισχυρίζεται ότι δεν έκανε κανενός είδους promotion πέρα από ποστ στα social media
Αλλά το μυστήριο της διάδοσης και της εξάπλωσης συνεχίζεται. Ή μήπως όχι. Ο Williams μάλλον αφιέρωσε μερικό χρόνο στο να σκεφτεί ενδελεχώς προς τι η εκτόξευση των views και βρήκε κάτι που όντως μπορεί να δώσει μια εξήγηση.
"Δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε όλους τους χρήστες που αφήνουν τα σχόλιά τους στο τραγούδι. Δεν προλαβαίνω καν να τα δω όλα. Αλλά νιώθω ότι έχουν καταλάβει ποιο είναι το βαθύτερο νόημα που κρύβεται πίσω από τις ιστορίες του κλιπ", είπε και εξήγησε. "Είμαι σε μια αποστολή και αυτό μάλλον το εισέπραξε το κοινό".
Ποια είναι αυτή η αποστολή; Να περάσει ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα κατά της αυτοκτονίας. Πριν μερικά χρόνια, ο -και σκηνοθέτης- Williams είχε κάνει μια ταινία για την υπόθεση 'Pregnant Pact', όταν 18 μαθήτριες αποφάσισαν να μείνουν έγκυες την ίδια στιγμή.

Η ταινία παίχτηκε σε κάποια τοπικά φεστιβάλ, χωρίς να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Η ζωή όμως τα φέρνει περίεργα, ως συνήθως, κι έτσι, μετά από ένα live του μήνες μετά την προβολή της ταινίας, ένα ζευγάρι από την Ουαλία προσέγγισε τον Williams και του διηγήθηκε την εν εξελίξει τραγωδία στο Bridgend. Εκεί που ολοένα και περισσότεροι νέοι αυτοκτονούν, με τους αριθμούς να έχουν πενταπλασιαστεί από το 2006 ως το 2009.
Η ιστορία των Ουαλών άγγιξε τον Williams, ο οποίος είχε χάσει έναν συμμαθητή του, ο οποίος αυτοκτόνησε- και ταξίδεψε στην Ουαλία. Τον πρώτο του μήνα εκεί, ο καλλιτέχνης ανακάλυψε δεκάδες περιπτώσεις αυτοκτονιών που δεν είχαν φτάσει στα media και αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία σχετικά. Τα ταξίδια του στην Ουαλία ήταν συνεχόμενα για τρία χρόνια και ο Williams συνέλεξε στο ντοκιμαντέρ του 100(!) περιπτώσεις νέων που αυτοκτόνησαν.
Τον πρώτο του μήνα στην Ουαλία, ο καλλιτέχνης ανακάλυψε δεκάδες περιπτώσεις αυτοκτονιών που δεν είχαν φτάσει στα media και αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία
Παρ' ότι συζήτησε για μέρες με το MTV για την προβολή του, κανείς δεν έχει δει ακόμα το ντοκιμαντέρ για το Bridgend. Ο Williams κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μοναδικό κοινό που εμφάνισαν οι αυτοκτονίες ήταν ότι όσοι τις διέπραξαν ήταν απελπισμένοι.
Και κάπως έτσι, περνώντας το μήνυμα μέσω του τραγουδιού του, ο Williams φωνάζει σε όλους όσους κάνουν σκοτεινές σκέψεις ότι εκεί έξω υπάρχει κάποιος που πιστεύει σε αυτούς. Που μπορεί να σταθεί δίπλα τους.
Με αυτή τη λογική, τα 40 εκατομμύρια views μπορεί να είναι λίγα, δεν νομίζεις;
www.cosmo.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger