E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΞΕΡΩ, ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΑΛΛΑ... ποια η γνώμη σας για τους βουλευτές;;; Βαθμολόγησέ τους στο διαδίκτυο!!!

Τρίτη 21 Μαΐου 2013



Αξιολόγηση και κριτική για την κυβερνητική δράση θα μπορούν να κάνουν πλέον οι πολίτες στο διαδίκτυο. Αυτός είναι ο στόχος μίας εθελοντικής ομάδας που θα καταγράφει καταγγελίες, θα ελέγχει την αξιοπιστία τους και θα ενημερώνει τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να επιληφθεί του θέματος.

Το «Εμείς οι πολίτες» ξεκαθαρίζει πως δεν είναι φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση, αλλά ούτε πρόκειται να κάνει αντιπολίτευση. «Υπάρχει πείσμα για την αναζήτηση της αλήθειας. Γιατί μόνο αν όλοι, κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι, πολίτες, αλλά και οι δανειστές της χώρας μας, έχουν σαφή εικόνα της πορείας των βασικών κυβερνητικών δράσεων, θα έχουμε και συνεχείς βελτιώσεις σε οτιδήποτε παρεκκλίνει της ορθής πορείας και θα πάμε μπροστά», αναφέρουν συγκεκριμένα σχετικά με τη δράση τους στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Στο emeisoipolites.gr ήδη σε πρώτη φάση παρακολουθούνται μεταξύ άλλων 33 επιλεγμένες δράσεις που αφορούν τη γραφειοκρατία, την καθημερινότητα του πολίτη και τους συνταξιούχους. Εκεί όποιος θέλει μπορεί - επώνυμα ή ανώνυμα - να καταγγέλλει δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού. Στη συνέχεια, η ομάδα των εθελοντών θα ελέγχει την καταγγελία και εάν ευσταθεί θα ενημερώνεται και θα ελέγχεται ο αρμόδιος υπουργός.

«Δεν πάμε να κάνουμε τους φιλοκυβερνητικούς, ούτε να φοβίσουμε την κυβέρνηση. Θέλουμε να ξεκουνήσουμε τον κάθε υπουργό», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3 ο συγκοινωνιολόγος Νότης Παρασκευόπουλος, που είναι ο συντονιστής της ομάδας.

Ο ίδιος άνθρωπος υπήρξε άτυπος σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου επί της πρωθυπουργίας του και είχε αναλάβει το ρόλο του «βαθμολογητή των υπουργών».

www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger