E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αυτή είναι η Βίβλος του διαβόλου... (pics)

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013




Το Codex Gigas είναι το μεγαλύτερο υπάρχον μεσαιωνικό χειρόγραφο στον κόσμο, ζυγίζει περίπου 75 κιλά και αποτελείτε από 310 σελίδες (αρχικά υπήρχαν 320 σελίδες οι οποίες αφαιρέθηκαν γιατί περιείχαν κρυφούς μοναστικούς κανόνες) . 

Είναι επίσης γνωστό ως η Βίβλος του διαβόλου λόγω μια μεγάλης εικόνας του διαβόλου στο εσωτερικό του αλλά και του μύθου γύρω από τη δημιουργία του.

Υπολογίζετε ότι δημιουργήθηκε στις αρχές του 13ου αιώνα στο μοναστήρι των Βενεδικτίνων του στη Βοημία (μοντέρνα Τσεχία). Περιέχει πολλά ιστορικά έγγραφα όλα γραμμένα στα λατινικά. 

Κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου το 1648, το σύνολο της συλλογής κλάπηκε από τον Σουηδικό στρατό, και τώρα αυτό σώζεται στην εθνική βιβλιοθήκη της Σουηδίας στη Στοκχόλμη.

Ο μύθος
Σύμφωνα με τον μύθο ο συγγραφέας ήταν ένας μοναχός που έσπασε τους όρκους του και για να αποφύγει οποιαδήποτε σκληρή ποινή υποσχέθηκε να δημιουργήσει σε μια νύχτα ένα βιβλίο για να δοξάσει το μοναστήρι και όλη την ανθρώπινη γνώση. Κοντά τα μεσάνυχτα κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει αυτό το έργο μόνος, έτσι έκανε μια ειδική προσευχή, απευθυνόμενος στον Lucifer, ζητώντας του να βοηθήσει τον τελειώσει το βιβλίο, με αντάλλαγμα την ψυχή του. 

Ο διάβολος τον βοήθησε να ολοκληρώσει το χειρόγραφο και ο μοναχός πρόσθεσε την εικόνα του διαβόλου από ευγνωμοσύνη. 


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger