E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στην τελική ευθεία το τζαμί της Αθήνας!

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013



Μία ανάσα απέχει η ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, η οποία καθυστέρησε λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως είχε δηλώσει σε τουρκική εφημερίδα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι υπέρ της οικοδόμησης του τζαμιού και με εντολή του πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία. Σήμερα, δημοσιοποιείται στη «Διαύγεια» η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανέγερσή του σε οικόπεδο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ιερά Οδό στο Βοτανικό. 

Υπολογίζεται ότι σήμερα στην Αττική ζουν περίπου 30 χιλιάδες μουσουλμάνοι και προσεύχονται σε περίπου 120 αδήλωτους χώρους , όπου η αστυνομία δεν έχει πρόσβαση. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς την ανέγερση του μουσουλμανικού ταμένους, καθώς είναι βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι. 

Το τζαμί στην Αθήνα είναι και από τα θέματα που συζητούν-σχεδόν-σε κάθε συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αβραμόπουλος. Ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του ότι αν η Αθήνα αποκτήσει τζαμί, τότε θα λειτουργήσει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. 

sofokleousin.gr

Share this article :

1 σχόλιο:

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger