E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Respect στους Βραζιλιάνους – Εφτιαξαν ψεύτικα δακτυλικά αποτυπώματα για να χτυπάνε κάρτα στη δουλειά

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Υπάρχουν αρκετοί «έξυπνοι» τρόποι για να κάνει κάποιος κοπάνα από τη δουλειά και τους περισσότερους από αυτούς τους έχουν τιμήσει δεόντως οι Ελληνες, ωστόσο πολλοί γιατροί και νοσοκόμοι Βραζιλιάνοι ξεπέρασαν εμάς, αλλά και τους εαυτούς τους με μια εφεύρεση υψηλής τεχνολογίας.
Σε ένα νοσοκομείο του Σάο Πάολο ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού είχε κατασκευάσει ομοιώματα των δακτύλων τους από σιλικόνη, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι συνεργοί τους για να ξεγελάσουν τα μηχανήματα βιομετρικού και να καταγράφονται ως παρόντες, καταφέρνοντας επί χρόνια να κρύβουν την απουσία τους από το Ιδρυμα.
Το τηλεοπτικό κανάλι Globo μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο μία γιατρός εικονίζεται να καταγράφει την άφιξή της στο νοσοκομείο δίνοντας το δακτυλικό αποτύπωμά της στο μηχάνημα. Στη συνέχεια, τοποθετεί στο μηχάνημα δύο… δάχτυλα από σιλικόνη, αντίγραφα των χεριών των συναδέλφων της που απουσίαζαν από την εργασία τους.
Η γυναίκα συνελήφθη από την αστυνομία και αποκάλυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκονταν άλλοι 11 γιατροί και 20 νοσοκόμες του νοσοκομείου του Βασκονσέλος. «Υποστηρίζει ότι είναι αθώα γιατί την απειλούσαν ότι η συμμετοχή της ήταν προϋπόθεση για να κρατήσει τη δουλειά της», είπε ο συνήγορός της, Σελεστίνο Γκόμες Αντούνιες.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Band για το σύστημα βιομετρικού ελέγχου ήταν αρμόδιος ο υπεύθυνος του τμήματος επειγόντων περιστατικών Ζόρζε Λουίζ Κούρι. Η κόρη του πληρωνόταν εδώ και τρία χρόνια από το νοσοκομείο χωρίς να εργάζεται.
Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες και ήδη έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος πέντε γιατρών.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger