E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Oι 10 πιο έξυπνοι άνθρωποι στον κόσμο αυτή την στιγμή!

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013


Υπάρχουν πολλοί παράγοντες πέρα από το ΙQ που καθορίζουν πόσο έξυπνος είναι κάποιος. Το έγκυρο superscolar.org έλαβε υπόψιν όσο περισσότερους μπορούσε και έδωσε στην δημοσιότητα την παρακάτω λίστα.

Ρίκ Ρόσνερ, σεναριογράφος: Το IQ 190 που διαθέτει δεν τον εμπόδισε από το τεμπελιάσει στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ξεκινώντας από το λύκειο, όπου και άλλαξε το ονομά του για να συνεχίσει να μπορεί να πηγαίνει εως ότου ήταν 20 ετών. Και συνεχίζοντας με μια καριέρα που περιλαμβάνει επαγγέλματα όπως γυμνό μοντέλο, στρίπερ, σερβιτόρος πάνω σε roller skates και μπράβος σε μπαρ. Τα τελευταία χρόνια βγάζει το μεροκάματο γράφοντας αστεία σε αμερικάνικα talk shows.


Στήβεν Χώκινγκ, φυσικός: Το πιο αναγνωρίσιμο όνομα στην λίστα με IQ 160, συγγραφέας 7 best seller βιβλίων και κάτοχος 14 διακρίσεων. Ο κατά πολλούς διάδοχος του Αινστάιν μας βοηθάει να κατανοήσουμε τα μυστήρια της θεωρητικής φυσικής.



Κιμ Ουνγκ Γιονγκ, φυσικός: Με επιβεβαιωμένο ΙQ 210 είναι και επισήμως ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, κάτοχος του σχετικού ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες από όταν ήταν παιδί. Κάτι εντελώς αναμενόμενο αφού ο -50χρονος πλέον- Κιμ στα δυο του μιλούσε ήδη Κορεάτικα, Γιαπωνέζικα, Αγγλικά και Γερμανικά.



Γκάρι Κασπάροφ, σκακιστής: Ο νεότερος που κέρδισε ποτέ τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή (μόλις στα 22 του) και εκείνος που συνεχίζει να κρατάει το ρεκόρ μεγαλύτερης διάρκειας στην No1 θέση. Έχοντας αποσυρθεί από το άθλημα εδώ και επτά χρόνια, χρησιμοποιεί το IQ 190 του για την συγγραφή βιβλίων.



Τζέιμς Γουντ, ηθοποιός: Όχι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Ο Τζέιμς είναι διάνοια με την βούλα, διαθέτοντας IQ 180. Γράφτηκε με φουλ υποτροφία στα μαθηματικά στο UCLA όταν ήταν ακόμη μαθητής γυμνασίου. Εκεί ήταν που κόλλησε το μικρόβιο της υποκριτικής και έστρεψε την πλάτη του σε μια ακαδημαική καριέρα.



Πολ Άλλεν, επιχειρηματίας: Ο 59χρονος συνιδρυτής της Microsoft είναι με διαφορά ο πιο επιτυχημένος στην εκμετάλλευση του IQ (170) για προσωπικό όφελος, έχοντας δημιουργήσει μια προσωπική περιουσιά της τάξεως των 14, 2 δις δολαρίων. Ταυτόχρονα είναι και ένας από τους πιο «γενναιόδωρους» φιλάνθρωπους του πλανήτη.



Τζούντι Πόλγκαρ, σκακίστρια: Η νεότερη πρωταθλήτρια σκακιού στην ιστορία (μόλις 15 ετών, ένα μήνα νεότερη από τον Μπόμπι Φίσερ) είδε τους εκπαιδευτικούς γονείς της να εφαρμόζουν πάνω της μια πρωτοποριακή μέθοδο που θέλει τα παιδιά ικανά για μεγάλα επιτεύγματα, αν εκπαιδευτούν από νωρίς σε ένα και μόνο πεδίο γνώσης. Το γεγονός ότι διαθέτει και ΙQ 170, φυσικά βοήθησε.



Σιρ Άντριου Γουάιλς, μαθηματικός: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δικαιούται μια θέση στην λίστα ο καθηγητής του Πρίνστον που έλυσε το τελευταίο θέωρημα του Φέρμα, το αποκαλούμενο και «δυσκολότερο μαθηματικό γρίφο στην ιστορία» που απασχολούσε τους μαθηματικούς εδώ και 3 αιώνες. Το ΙQ του είναι 170.



Κρίστοφερ Χιράτα, φυσικός: Το είδος του έξυπνου που ζηλεύουν οι υπόλοιποι στην λίστα. Στα 13 του κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής (ο νεότερος στην ιστορία), στα 14 μπήκε στο πανεπιστήμιο και ήδη από τα 16 του δουλεύει στην NASA σε projects για τον αποικισμό στον Άρη. Το IQ του είναι 225.



Τέρενς Τάο, μαθηματικός: Ο Μότσαρτ των μαθηματικών έβαλε από πολύ νωρίς το ΙQ 230 του να δουλέψει. Στα 2 του έκανε μαθηματικές πράξεις, στα 9 του άρχισε να παίρνει μαθήματα στο κολλέγιο, στα 13 του κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Μαθηματική Ολυμπιάδα ( ο νεότερος ποτέ), στα 20 του πήρε PhD από το Πρίνστον και στα 24 του έγινε ο νεότερος καθηγητής στην ιστορία του UCLA.

 
himaira.blogspot.com 
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger