E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κραυγή της μάνας: Επικίνδυνος ο παιδόφιλος γιος μου, να μείνει στην φυλακή

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013




Ο παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού δεν θα βγει τελικά από τις φυλακές του Βελγίου, καθώς η μητέρα του ενημέρωσε τις αρχές, πως αν τον αφήσουν ελεύθερο, θα το ξανακάνει. Σήμερα αναμένεται η οριστική απόφαση των δικαστών.
Ο Μαρκ Ντιτρού καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2004 για την απαγωγή, το βιασμό και το βασανισμό έξι ανήλικων κοριτσιών. Τέσσερα εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της απαγωγής τους, στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Ο εγκληματίας συνελήφθη το 1996 και το 2004 καταδικάστηκε για όλη του τη ζωή.
Το 1996 ο άνεργος ηλεκτρολόγος Ντιτρού συνελήφθη για την απαγωγή μίας δεκατετράχρονης. Μετά από δύο ημέρες, η νεαρή βρέθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του Ντιτρού στο Σαρλερουά μαζί με μία εξασθενημένη δωδεκάχρονη. Μετά από δύο χρόνια ακριβώς, τα πτώματα δύο οχτάχρονων κοριτσιών βρέθηκαν στον κήπο του δεύτερου σπιτιού του Ντιτρού. Το φθινόπωρο του 1998 βρέθηκαν άλλα δύο θαμμένα πτώματα ανήλικων κοριτσιών, πάλι σε, διαφορετική και αυτή τη φορά, ιδιοκτησία του ιδίου.
Ο Ντιτρού κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης και ισόβιου εγκλεισμού του στο σπίτι του, όπου θα μπορεί να παρακολουθείται ηλεκτρονικά. Υπάρχει νόμος στο Βέλγιο που επιτρέπει στους ισόβια καταδικασμένους να αποφυλακίζονται μόλις συμπληρώσουν 15 χρόνια κάθειρξης, εφόσον έχουν σωφρονιστεί και δεν είναι πλέον επικίνδυνοι. Τον Απρίλιο ο Ντιτρού συμπληρώνει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα.
Όμως, η ίδια του η μητέρα, η 78 ετών Ζανίν Ντιτρού, ζήτησε από τις αρχές να μην του το επιτρέψουν, καθώς θεωρεί πως ο γιος της είναι ακόμα επικίνδυνος και άμα βγει από τη φυλακή, θα ξανασκοτώσει. Πιστέυει πως ο Μαρκ έχιε ακόμα την τάση να θέλει να αποδώσει στους άλλους όσα έκανε και τον καταδίκασαν.
Το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος για πρόωρη αποφυλάκιση του Ντιτρού. Ο Ντιτρού συνεχίζει να υποστηρίζει πως είναι δικαίωμά του η αποφυλάκιση και πως δεν θα μπορεί να προκαλέσει κακό, καθώς θα παρακολουθείται από το ηλεκτρονικό περικάρπιο που θα φοράει.
Πριν από λίγους μήνες, εγκρίθηκε σχετικό αίτημα της πρώην γυναίκας του Ντιτρού για αποφυλάκιση, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής της σε μοναστήρι. Η γυναίκα του σήμερα είναι 52 ετών κι έχει εκτίσει ήδη 16 χρόνια φυλάκισης από τα 30 που της έχουν επιβληθεί για συνέργεια.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger