E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ένα ξεχωριστό οικολογικό - εκπαιδευτικό κέντρο στην Ταϊλάνδη

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013



Εσωτερικοί θόλοι από μπαμπού, δραστηριότητες για παιδιά και θέα στα καταπράσινα νερά της Ταϋλάνδης… συνδυάζονται με «εκπαιδευτικό» τρόπο… στο 6 αστέρων και οικολογικό ξενοδοχείο “Sixth Senses Hideaway”! Με σκοπό να προσφέρουν ψυχαγωγία, γνώση και οικολογική συνείδηση, οι αρχιτέκτονες του νησιού Koh Kood κατασκεύασαν το τέλειο εκπαιδευτικό κέντρο για τα μικρά παιδιά! Ένα αμφιθέατρο γεμάτο με ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοθήκη, αίθουσες τέχνης, μουσικής και μόδας… προσφέρει στους μαθητές της Ταϋλάνδης δημιουργική αλλά και περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Το ιδιαίτερο ξύλινο κέντρο βρίσκεται σε υπερυψωμένη θέση και με κλίση προς τη θάλασσα, δίνοντας την εντύπωση στους μικρούς επισκέπτες του της «απογείωσης» προς τον κόλπο. Σε ένα μέρος του κτιρίου βρίσκεται η σπηλιά με τον οργανικό λαχανόκηπο, από όπου τα παιδιά προμηθεύονται προϊόντα, τα οποία μαγειρεύουν μαζί με τον ειδικό μάγειρα. Άλλωστε, το αποτέλεσμα από την κουζίνα… αποτελεί το γεύμα τους! Παράλληλα, οι υπεύθυνοι προγραμματίζουν διαλέξεις σχετικά με το περιβάλλον ή ακόμα και αναγνώσεις, αφιερωμένες στην προστασία της φύσης. Η επιτυχία του κέντρου είναι τεράστια, αφού καταφέρνει να κρατά «ζωντανό» το ενδιαφέρον των παιδιών μέσα από το παιχνίδι και ταυτόχρονα να τους μεταδίδει γνώσεις.
Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού κέντρου έχει γίνει με προσοχή στη λεπτομέρεια, αφού έχει κατασκευαστεί ανάλογα με τα βιοκλιματικά στοιχεία της Ταϋλάνδης, έτσι ώστε να ταιριάζει στο τροπικό περιβάλλον του νησιού. Οι δοκοί στέγης του φτάνουν μέχρι και τα 8 μέτρα και λειτουργούν σαν μια μεγάλη ομπρέλα που παρέχει σκιά και προστασία από τις έντονες βροχοπτώσεις. Η «ανοικτή» σχεδίαση και τα ημιδιαφανή επίπεδα του κέντρου επιτρέπουν τη φυσική ροή του αέρα στο εσωτερικό και αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου να εισχωρούν στο χώρο. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο, από ένα εκπαιδευτικό κέντρο που πέρα από τη διασκέδαση, περιορίζει  σε τεράστιο ποσοστό την κατανάλωση ενέργειας του.
http://www.flowmagazine.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger