E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εργαζόμενος ετών 100

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013


Είναι 100 χρονών έχει τέσσερα εγγόνια και ένα δισέγγονο και εργάζεται. Πρόκειται για τον γηραιότερο υπάλληλο της Μεγάλης Βρετανίας ο οποίος δεν εργάζεται από ανάγκη αλλά από βαρεμάρα καθώς αφού συνταξιοδοτήθηκε, βαρέθηκε και αποφάσισε να ξαναδουλέψει.

Ο λόγος, για τον Jim Clements από το Hertfordshire. Ο πρώην μηχανικός, αποφάσισε στα 66 του να βρει μία νέα δουλειά, στην εταιρεία ασφαλείας Harlow λόγω ανίατης βαρεμάρας.
Φέτος, συμπληρώνει 86 συναπτά έτη μάχιμης παρουσίας στην αγορά εργασίας και όπως δηλώνει, δεν σκοπεύει να παραιτηθεί άμεσα.
Ο Clements εργάζεται τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, αρχειοθετώντας φακέλους, σηκώνοντας τηλέφωνα και βγάζοντας φωτοτυπίες. Αυτά είναι κάποια από τα πάγια καθήκοντά του στην εταιρεία που εδράζει στο Essex.
«Μου αρέσει να απασχολούμαι συνεχώς με κάτι και να είμαι δραστήριος», ανέφερε στη βρετανική Daily Mail ο Clements, προσθέτοντας ότι μία από τις αγαπημένες του ασχολίες είναι να… φτιάχνει τσάι στις γυναίκες που εργάζονται στην ίδια εταιρεία.
Μου αρέσει να είμαι απασχολημένος και πάντοτε απολάμβανα τη δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Είναι καλό να παραμένεις δραστήριος. Κρατάει το μυαλό μου ζωντανό κι εμένα νέο. Τα κορίτσια στο γραφείο είναι θαυμάσια. Με προσέχουν και με πηγαίνουν στο σπίτι».
Την αγάπη τους όμως δείχνουν και οι συνάδελφοί του οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν «εκπληκτικό». Όπως λέει ένας από εκείνους «βοηθά όλους στο γραφείο. Είναι όλοι εντυπωσιασμένοι μαζί του γιατί είναι εκατό ετών και όμως μοιάζει με ογδόντα. Είναι υπέροχος άνθρωπος με αληθινό χαρακτήρα. Έχει αίσθηση του χιούμορ και όλοι τον εκτιμούν».
Ο Clements εγκατέλειψε το σχολείο στα 14 του χρόνια για να αρχίσει να εργάζεται ως βοηθός σε έναν μηχανικό, ενώ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εργάσθηκε σε ένα εργοστάσιο που έφτιαχνε τορπίλες. Σε αυτό γνώρισε τη σύζυγό του Γκλάντυς, με την οποία παντρεύτηκε το 1944.

 πηγή:koutipandoras
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger