E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μας κόβουν το τσιγάρο επειδή μειώνει την παραγωγικότητα!

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013


Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Υγεία, Τόνιο Μποργκ, από τη Μάλτα, σε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, δήλωσε ότι ο μεγάλος αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα είναι ένα βάρος για την οικονομία της χώρας.
«Θα επισκεφθώ προσεχώς την Ελλάδα, όπου το 40% των ανθρώπων καπνίζει. Είναι ένας παράγοντας κόστους, για τον οποίο πρέπει να μιλήσουμε», δήλωσε ο Μποργκ, σύμφωνα με το περιοδικό.
«Το κάπνισμα μειώνει την παραγωγικότητα, αυτό τιμωρεί την οικονομία» της χώρας, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως κατά μέσο όρο το 29% των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καπνιστές.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, που είναι αρμόδιος για την Υγεία από τις 28 Νοεμβρίου 2012,απέρριψε το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η κατανάλωση τσιγάρων αυξάνει κάθε χρόνο κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τα δημοσιονομικά έσοδα των κυβερνήσεων.
«Τα χρήματα που οι άνθρωποι δεν ξοδεύουν πια στα τσιγάρα θα χρησιμοποιηθούν για άλλα πράγματα. Η παγκόσμια κατανάλωση δεν θα μειωθεί» συνέχισε, προσθέτοντας πως, την ίδια στιγμή, οι εθνικοί λογαριασμοί θα ελαφρυνθούν από εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την ιατρική περίθαλψη των καπνιστών.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger