E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κινέζοι παππούδες ήρθαν εις γάμου κοινωνίαν (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013




Έκαναν την Κίνα άνω κάτω αλλά μπροστά στην ευτυχία τους, λίγο τους νοιάζει. Δυο ομοφυλόφιλοι παππούδες από το Πεκίνο έγιναν θέμα συζήτησης παγκοσμίως γιατί παντρεύτηκαν και postαραν τις φωτογραφίες τους στο internet! 


Ο γάμος έγινε στις 30 Ιανουαρίου στην Πινγκού, περιοχή του Πεκίνου. 

Ο ένας είναι συνταξιούχος δάσκαλος και ο δεύτερος διανομέας νερού. Ερωτεύτηκαν όταν ο δεύτερος πήγε νερό στο σπίτι του πρώτου. 

Ανακοίνωσαν τον έρωτά τους, online, στα μέσα Ιανουαρίου και λίγες μέρες μετά παντρεύτηκαν. Ο ένας φόρεσε σμόκιν και ο άλλος, προχώρησε ακόμη περισσότερο: φόρεσε νυφικό! Και με όλα τα... αξεσουάρ (πέπλο, ανθοδέσμη)...

Κράτησαν όμως τα ονόματα και τις ηλικίες για τους εαυτούς τους. Αποκαλούν ο ένας τον άλλο dabao και xiaobao, που σημαίνει μεγάλος και μικρός θησαυρός. Είναι όροι που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τα ζευγάρια στην Κίνα για να αναφέρονται ο ένας στον άλλο.

Παρά τις αντιρρήσεις του γιου του ενός εκ των δυο (λέγεται ότι προσπάθησε να σταματήσει την τελετή), εκείνοι δεν έκαναν πίσω. «Η αγάπη μας δε θα υπονομευθεί έστω κι αν έχουμε διαφορετική παιδεία, οικονομική κατάσταση και το ίδιο φύλο. Θα συντροφεύουμε ο ένας τον άλλο για πάντα και δε θα χωρίσουμε ποτέ», έγραψαν στο site απ’ όπου μεταδόθηκε η τελετή του γάμου τους. 

Για να γιορτάσουν την αγάπη τους δημιούργησαν στο Weibo, (κινεζικό Twitter) λογαριασμό με το όνομα «αγάπη των γηραιών παππούδων». 25.000 άτομα του ακολουθούν ήδη! 

Ο γάμος τους άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ομοφυλοφιλία στην Κίνα. Αν και οι γάμοι ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου φύλου δεν απαγορεύονται, δεν είναι θέμα που συζητά εύκολα κανείς. 

Και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι το 1997 η ομοφυλοφιλία στην Κίνα θεωρούνταν έγκλημα, ενώ μόλις το 2001 αποχαρακτηρίστηκε από ψυχική ασθένεια.

http://www.newsit.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger