E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

4 αιτίες που μας κάνουν να πίνουμε παραπάνω

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013


Αν ανήκετε σε αυτούς που..πίνουν λίγο παραπάνω όταν βγαίνουν έξω τότε μην ανησυχείτε καθόλου. ΄Έρευνα που έγινε στην Αμερική έδειξε πως δεν ευθυνόμαστε εμείς που έχουμε την τάση να " το τσούζουμε". Οι αιτίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, που μας ωθούν στην κατανάλωση αλκοόλ, παραπάνω από το επιτρεπτό όριο, είναι τέσσερις και σίγουρα θα σας εκπλήξουν.

1)Τα ΜΜΕ! Όσο περισσότερο είμαστε εκτεθειμένοι στα ΜΜΕ και παρακολουθούμε εικόνες ή ταινίες που περιέχουν αλκοόλ, τόσο πιο πολύ πίνουμε! Οι ερευνητές παρατήρησαν την κατανάλωση αλκοόλ 80 ανδρών ηλικίας 18-29 ετών, που είτε είχαν εκτεθεί είτε όχι σε ταινίες και διαφημίσεις που είχαν αλκοόλ. Οι άνδρες, χωρίστηκαν σε ομάδες και είχαν στη διάθεσή τους δύο αλκοολούχα και δύο μη αλκοολούχα ποτά. Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά, καθώς εκείνοι που παρακολούθησαν εικόνες ή ταινίες με ποτά, έπιναν κατά μέσο όρο 1,5 φιάλες παραπάνω απο εκείνους που παρακολούθησαν προγράμματα στα οποία το αλκοόλ έπαιζε λιγότερο ρόλο.


2)Η οικονομική κρίση! Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι διαπίστωσαν πως όσο χειρότερη είναι η οικονομία, τόσο περισσότερο οι άνθρωποι βρίσκουν "καταφύγιο" στο ποτό. Καλά διαβάσατε! Η μελέτη αφορούσε τα ποσοστά ανεργίας της χώρας σε σχέση με τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ 43.000 ανθρώπων. Μετά το πέρας 4 χρόνων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κάθε φορά που το ποσοστό ανεργίας του κράτους αυξανόταν κατά 1% , η κατανάλωση αλκοόλ αυξανόταν κατά 17%. Φανταστείτε δηλαδή στην Ελλάδα του 2012, που μαστίζεται απο την κρίση και την ανεργία, πόσο "αλκοολικοί" θα γίνουμε...

3)Ο εγκέφαλος! Οι τελευταίες έρευνες επιβεβαιώνουν πως το ποτό προκαλεί την παραγωγή χημικών ουσιών απο τον εγκέφαλο που σου δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα! Ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτησαν τις επιπτώσεις του αλκοόλ στον εγκέφαλο 13 ατόμων που ήταν "γερά ποτήρια" σε σύγκριση με 12 άτομα που έπιναν σπάνια. Σε όλες τις περιπτώσεις, το ποτό απελευθέρωνε ενδορφίνες που μειώνουν το στρές και μας κάνουν να γελάμε, ωστόσο στους γερούς πότες τα επίπεδα αυτών των ορμονών ήταν υψηλότερα γιατί αυτό το έντονο αίσθημα ευχαρίστησης και ανταμοιβής οδηγεί σε κατάχρηση αλκοόλ και εθισμό.

4)Η δυνατή μουσική! Η ένταση του ήχου σε ένα μπάρ, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση αλκοόλ. Οι Γάλλοι ερευνητές παρακολούθησαν την κατανάλωση ποτού 40 ανδρών για τρία συνεχόμενα Σαββατόβραδα, με τη μουσική να αυξομειώνεται. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως πράγματι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ δυνατής μουσικής και χρόνου που χρειάζεται για να καταναλώσεις ένα ποτήρι αλκοόλ. Πιο συγκεκριμένα, όταν η μουσική ήταν δυνατά ο μέσος άνδρας χρειαζόταν περίπου 12 λεπτά για να τελειώσει το ποτό του ενώ 15 λεπτά όταν η μουσική έπαιζε σε κανονικά επίπεδα.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger