E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Oικογένεια ζει κάτω από βράχο στην έρημο ! (φώτο)

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013




Ο αγρότης Μπενίτο Ερνάντεζ ήξερε από την ηλικία μόλις των οκτώ ετών ότι μια μέρα θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο που είχε να φτιάξει ένα σπίτι κάτω από ένα μεγάλο βράχο!
Του πήρε 20 χρόνια για να αγοράσει τη γη, αλλά από τη στιγμή που του δόθηκε η ευκαιρία την άρπαξε από τα μαλλιά και με τη βοήθεια και της συζύγου του, Μάρθας Σάντα, κατασκεύασε το σπίτι τούβλο-τούβλο κάτω από έναν δαιδαλώδη βράχο 30 μέτρα κάτω από τη γη.
Το σπίτι βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα νότια των ΗΠΑ, στα σύνορα με το Μεξικό κοντά στην απομακρυσμένη κοινότητα του Σαν Χοσέ Ντε Πιέδρας.
Το σπίτι είναι αρκετά μικρό, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το ζευγάρι να μεγαλώσει εφτά παιδιά.
«Επισκέφθηκα τα βουνά της Καντελίγια όταν ήμουν 8 χρονών και μου άρεσε τόσο πολύ που είπα ότι μια μέρα θα ζήσω εδώ», ανέφερε ο Ερνάντεζ.
Ο Ερνάντεζ διαθέτει στο σπίτι μια ξυλόσομπα, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια είναι αναξιόπιστη στην περιοχή καθώς μιλάμε για μια άνυδρη έρημο.
Πρόκειται για το μοναδικό σπίτι που βρίσκεται εκεί και το οποίο δεν διαθέτει σύστημα αποχέτευσης, αλλά ευτυχώς, ο βράχος είναι κοντά σε μια πηγή στο βουνό, η οποία προμηθεύει την οικογένεια με νερό για τον καθαρισμό και την κατανάλωση.
Ο πατέρας αλλά και πρόσφατα παππούς Ερνάντεζ είναι αγρότης και δουλεύει επίσης για τα προς το ζην στο εργοστάσιο της περιοχής που βγάζει κερί.
Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια αρνείται να προχωρήσουν σε μια πιο άνετη διαμονή, προτιμώντας να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του Μεξικού.
http://www.newsbomb.gr



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger