E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μήνυσαν πορνοσελίδες που δημοσίευσαν γυμνές φωτογραφίες τους

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013



Μία ομάδα γυναικών μήνυσαν πορνογραφικού περιεχομένου ιστοσελίδα, καθώς και τον σέρβερ της για παράνομη δημοσίευση φωτογραφιών που τις απεικονίζουν σε ιδιαίτερες στιγμές με πρώην συντρόφους τους. Οι ιστοσελίδες αυτού του τύπου είναι γνωστές ως “Revenge porn”, δηλαδή προνό για εκδίκηση.
Οι μηνύσεις στρέφονται κατά της ιστοσελίδας Texxxan.com και του σέρβερ που τη φιλοξενεί, τουGoDaddy. Η ομάδα των γυναικών αποτελείται από δεκαέξι άτομα που ε΄χουν ως αυτοσκοπό τους το κλείσιμο της ιστοσελίδας. Καμία τους δεν έδωσε ποτέ έγκριση για τη δημοσίευση των φωτογραφιών.
Αυτού του τύπου οι ιστοσελίδες επιτρέπουν στους χρήστες τους με μία σύντομη κι απλά εγγραφή να ανεβάζουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο που απεικονίζουν πρώην τους, γειτόνισσες, ακόμα και άγνωστες σε αυτούς γυναίκες να ερωτοτροπούν χωρίς να το γνωρίζουν εκείνες. Μάλιστα, πολλές φορές οι φωτογραφίες συνοδεύονται από τα στοιχεία των εικονιζόμενων γυναικών, αλλά και με συνδέσμους που οδηγούν στα προφίλ τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Η ενάγουσα Χόλι Τουπς, 32 ετών Τεξανή, δήλωσε πως την κυρίευσε πανικός όταν είδε τις φωτογραφίες της αναρτημένες στην κατηγορούμενη ιστοσελίδα. Πρώην φίλος της τις είχε δημοσιεύσει για να την εκδικηθεί. Μάλιστα, στη δημοσίευση αναφερόταν και το ονοματεπώνυμό της, αλλά και το όνομά της στο Facebook, ώστε να τη βρίσκουν οι… ενδιαφερόμενοι.
Μία μερά, ανέφερε χαρακτηριστικά, κάποιος άγνωστος τη σταμάτησε στο δρόμο και της είπε «Α, γεια σου, είσια το κορίτσι από την ιστοσελίδα εκείνη». Η Χόλι έγινε έξαλλη.
Όμως, το πρόβλημα για την όμορφη Χόλι δεν σταμάτησε εκεί. Όταν ζήτησε από την ιστοσελίδα να «κατεβάσει» τις φωτογραφίες της, της ζητήθηκε ο αριθμός της πιστωτικής της κάρτας, κάτι που παρέπεμπε σε εκβιασμό. Μάλιστα, η πρακτική αυτή συνηθίζεται από πολλές τέτοιου τύπου ιστοσελίδες.
Πάντως, νομικοί κύκλοι θεωρούν πως η δικαίωση των γυναικών μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Ο ομοσπονδιακός νόμος προστατεύει τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν φωτογραφίες που άλλοι δημοσιεύουν. Ωστόσο, η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και η πρόκληση συναισθηματικής διαταραχής είναι κατηγορίες που μόνο αμελητέες δεν είναι για καθένα δικαστήριο.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger