E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Τουρκια χτυπησε τη Συρια!To ΝΑΤΟ στηριζει την Τουρκια.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012


Η Άγκυρα ανεβάζει επικίνδυνα την ένταση με τη Δαμασκό, καθώς το τουρκικό πυροβολικό σφυροκόπησε στόχους στη Συρία. Οι δυο χώρες βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου.

Μετά την έκρηξη οβίδας στην περιοχή Ακτσάκαλε, το απόγευμα της Τετάρτης το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως η Τουρκία χτύπησε στρατιωτικά τη Συρία.
«Στα πλαίσια της ανταπόδοσης δόθηκε η κατάλληλη απάντηση, και τα σημεία που διαπιστώθηκαν στόχοι εντός της Συρίας και χτυπήθηκαν με βολές τους πυροβολικού» αναφέρει η ανακοίνωση. Πληροφορίες από τη Συρία αναφέρουν πως χτυπήθηκαν στόχοι στην περιοχή Ινλιμπ.
Στην ανακοίνωση η Τουρκία προειδοποιεί τη Συρία πως θα ανταποδίδει κάθε είδους επίθεση « η Τουρκία θα απαντάμε σε όλες τις προβοκάτσιες του καθεστώτος της Συρίας εναντίον της εθνικής μας ασφάλειας»
Αυτές τις ώρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί διαδοχικές συσκέψεις στο γραφείο του με τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης Μπεσίτ Ατάλαϊ και Μπεκίρ Μπόζνταγ. Παράλληλα στο πρωθυπουργικό γραφείο αναμένεται να σπεύσει και ο τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Νετζνέτ Οζέλ ο οποίος βρίσκονταν στην πόλη του Ελάζιγ.



Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συγκλιθεί εκτάκτως το ΝΑΤΟ για να εξεταστεί ο τρόπος αντίδρασης στη Συρία καθώς η Άγκυρα επικαλείται τα άρθρα 4 και 5 του ΝΑΤΟ  που αναφέρεται σε κοινή δράση των μελών σε περίπτωση που δεχθεί μια χώρα μέλος απο ξένη χώρα. Ηδη συνεδρίαζει το ΝΑΤΟ σε επίπεδο πρέσβεων.


Ο Ράσμουσεν  στο παρελθόν  δηλώσει κατ’ επανάληψη πως το ΝΑΤΟ δεν έχει μεν πρόθεση να επέμβει στη Συρία, όμως είναι έτοιμη να υπερασπισθεί την Τουρκία, ως κράτος μέλος του, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.


Τα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκία έχουν διακόψει το πρόγραμμα τους και μεταδίδουν τις εξελίξεις για το θέμα προβάλλοντας ειδήσεις και εικόνες απο τη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία. 

http://www.onalert.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger