E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αργα αλλα σταθερα πεφτει και η Ισπανια στο διχτυ των Μνημονιων

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012


Η Ισπανία αιτήθηκε επισήμως την εκταμίευση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων ύψους 39,5 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της κλάδου, επισήμανε το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.


Τα κεφάλαια, 37 δισ. ευρώ για τις κρατικοποιημένες Bankia, Catakunya Banc., NCG Banco και Banco de Valencia και 2,5 δισ. ευρώ για τη λεγόμενη «bad bank», θα πρέπει να καταβληθούν στο κρατικό τραπεζικό ταμείο FROB, περί τις 12 Δεκεμβρίου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν την εκταμίευση αργότερα σήμερα, στη συνάντηση του Eurogroup. 








Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν ενέκρινε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των Bankia, NCG Banco, Catalunya Banc και Banco de Valencia. 

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά τα σχέδια αναδιοργάνωσής τους αποτελούσε προϋπόθεση ώστε οι τράπεζες αυτές να λάβουν δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ)

Η Κομισιόν είπε ότι η Banco de Valencia θα πωληθεί και θα απορροφηθεί από την Caixabank, ενώ οι άλλες τρεις τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν το ενεργητικό τους κατά τουλάχιστον 60% μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Η έγκριση του προγράμματος αναδιάρθρωσης των BFA/Bankia, NCG, Catalunya Banc και Banco de Valencia αποτελεί ορόσημο για την εφαρμογή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης και της Ισπανίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

http://www.kourdistoportocali.com/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger