E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έξι ιστορικές πρωτοχρονιές της νεοελληνικής πραγματικότητας

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012


Πρωτοχρονιές υπάρχουν πολλές, σαν κι αυτές όμως καμία. Το COSMO έκανε ταξίδι στο χρόνο και τις βρήκε
Από τη Νίκη Χάγια
Πρωτοχρονιά του 1992
Αν και η ιδιωτική τηλεόραση και συγκεκριμένα το Mega είχε σβήσει μόλις τα δύο κεράκια του, φαινόταν πώς ήξερε πολύ καλά τι ήθελε το τηλεοπτικό κοινό και τους το έδωσε: Απαράδεκτους και ξερό ψωμί. Μία «Απαράδεκτη Πρωτοχρονιά» κάναμε όλοι τότε μπροστά από μία τηλεόραση που εκτός από πιο δημιουργική ήταν και πολύ πιο πλούσια από ότι είναι σήμερα.

Πρωτοχρονιά του 1996
Μέχρι τότε όλοι οι Αθηναίοι γιόρταζαν την παραμονή του νέου έτους στα σπίτια τους παίζοντας χαρτιά και τρώγοντας δίπλες και μελομακάρονα. Εκείνη όμως η πρωτοχρονιά τους έβγαλε όλους έξω, αφού γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Πλατεία Συντάγματος. Ο νέος χρόνος μας βρήκε στον δρόμο, όπως άλλωστε συνηθίζεται και στις χώρες του εξωτερικού.
Πρωτοχρονιά του 1997
Τι και αν η Πλατεία Συντάγματος είχε το υψηλότερο δέντρο (για τότε) της Ευρώπης ύψους 31.5 μέτρα και με 50.000 λαμπάκια. Τι και αν διάφορα δέντρα της πόλης είχαν στολιστεί με 90.000 λαμπάκια, οι δρόμοι με φωτεινές γιρλάντες που έφταναν τα 30 χιλιόμετρα και οι κολώνες με φωτοσωλήνες. Τι και αν ο τότε δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε αφήσει αγιοβασίληδες να μοιράζουν γλυκά και βασιλόπιτα στο Σύνταγμα, ενώ στην Ομόνοια βραζόταν φασολάδα. Τι και άν έγιναν όλα αυτά. Εμείς το μόνο που θυμόμαστε από τότε ήταν η live πρόταση γάμου του Δημήτρη Σχοινά στην Καίτη Γαρμπή και η προσπάθεια της Ρούλας Κορομηλάς να γλιτώσει από τα χρυσά μπαλόνια.

Πρωτοχρονιά του 2000
Γνωστό και ως millennium. Αν και όλοι φοβόντουσαν πως ο κόσμος θα καταστραφεί και τα κομπιούτερ θα λαλήσουν, παρόλα αυτά επιζήσαμε και γιορτάσαμε τον ερχομό της νέας χιλιετίας όπως της άξιζε. Ναι, είχαμε λεφτά τότε.

Πρωτοχρονιά του 2001
Ήταν μία παραμονή κατά την οποία δεν θα καλοσωρίζαμε μόνο το νέο έτος, αλλά και το νέο μας νόμισμα, το Ευρώ. Δεν ήταν τυχαίο ότι στο Σύνταγμα η Αννούλα τραγουδούσε «Σε θέλω σε θέλω για σένα εγώ πεθαίνω»...Πού να ξέραμε...

Πρωτοχρονιά του 2002
Ολόκληρη η Ελλάδα είχε μείνει με τον κουραμπιέ στο στόμα από την αγωνία της να δει ποιος επιτέλους είναι ο νικήτης του πρώτου Big Brother. Όταν πια είδαμε ότι ο τυχερός ήταν ο Τσάκας και το πλατινέ τραγομουσάκι του μπορέσαμε να περάσουμε και στη βασιλόπιτα.

http://www.cosmo.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger