E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατί όλη η Αμερική πιστεύει πως η Χίλαρι Κλίντον είναι η επόμενη πλανητάρχης

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012


Τα χρόνια του Ομπάμα φαίνεται πως πείθουν τον αμερικανικό λαό να εμπιστευτεί με κλειστά μάτια τους προοδευτικούς. Αυτός είναι ο σοβαρότερος λόγος που εξασφαλίζει στη Χίλαρι την πανηγυρική επιστροφή της στον Λευκό Οίκο το 2016, και μάλιστα όχι σαν την ¨κυρία του κυρίου” αλλά σαν το μεγάλο αφεντικό, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Μίκαελ Τομάσκι.
Διάβασε το ενδιαφέρον άρθρο του:
“Είναι πολύ νωρίς βέβαια για να μιλήσουμε για το 2016. Ταυτόχρονα και παράλογο. Το κόμμα της και η χώρα της, ωστόσο θα την χρειαστεί σύντομα στη συνέχεια για να παγιώσει τα οφέλη από τη διολίσθηση της ήδη ισχύουσας πολιτικής τάξης. Με άλλα λόγια, με το πέρας των επόμενων τεσσάρων χρόνων, θα είναι πλέον θεμελιώδες ότι το βάρος , θα πέσει ξεκάθαρα στους ώμους της επαναστατικής κόρης του Χιου Ρόνταμ.
Η οικονομία μπορεί να έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια επανάκαμψης και το πλάνο Ομπάμα σιγά-σιγά να υλοποιείται. Το ζήτημα είναι αν οι φόροι-φορολογικοί συντελεστές θα έχουν περπατήσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ή ένα άλλο θέμα είναι αν η μεταρρυθμιστική πολιτική της μετανάστευσης θα τεθεί εντέλει σε ισχύ.
Γίνεται μια προσπάθεια σε τομείς όπως η εργασία, το περιβάλλον, η ενέργεια και πολλά άλλα. Ποτέ όμως δεν θα σταματήσει η πλευρά των προοδευτικών να σπρώχνει την περίφραξη του Oμπάμα και να ψάχνει για αδυναμίες. Το γεγονός είναι ότι η ατζέντα τους θα έχει πολλά κενά. Ο Τομάσκι στη σκληρή αυτή κριτική που κάνει παρομοιάζει το κόμμα Ομπάμα με ληστρική λεοπάρδαλη με επικεφαλή τον Μιτ Ρόμνεϊ που οδηγεί ολοένα και περισσότερο τη χώρα σε μια ριζοσπαστική κατεύθυνση και τίποτα δε φαντάζει να αλλάζει δραστικά σε τέσσερα χρόνια.
Έτσι, οι Δημοκρατικοί καλούνται συλλογικά να κάνουν μια δουλειά μέχρι το 2016 και αν όχι μια, πολλές. Θα υπάρξουν πολλά οφέλη που θα πρέπει να προστατευθούν. Απευθυνόμενος στους συντηρητικος, ο Τομάσκι, , επισημαίνει αν μη τι άλλο ότι το πλάνο του Ομπάμα θα πρέπει να επεκταθεί, δεδομένου ότι οι αρχικές επιδοτήσεις στο νομοσχέδιο τον καθιστούν αρκετά φειδωλό. Η μάχη κατά των φόρων θα συνεχιστεί, όπως και η μάχη για το μέλλον της υγείας και των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης. Και όπως προβλέπουν και οι Άντονιν Σκάλια και Άντονι Κένεντι, η κατάσταση θα είναι δύσκολη μέχρι το 2017.
Τα πολιτικά media στην Ουάσιγκτον έβαλαν φωτιά με νέο σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Χίλαρι Κλίντον από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ρεπουμπλικανό Τζεμπ Μπους στις επόμενες εκλογές. Και κακά τα ψέματα- στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών λίγοι είναι οι αντί-Ομπάμα που θα μπορούσαν να την κοντράρουν.
Εκτός του Τζεμπ Μπους, οι πιθανοί υποψήφιοι που τα ονόματα των οποίων συζητήθηκαν περιλαμβάνουν τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ακόμα και τον γερουσιαστή του Οχάϊο Σέροντ Μπράουν, ο οποίος υποσχέθηκε περισσότερες θέσεις εργασίας. Παρόλο αυτά, κανείς εξ αυτών δεν συγκεντρώνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα είχε μια υποψηφιότητα της Χίλαρι.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger